Victor Ponta, anunțul care dă peste cap alegerile prezidențiale! „ALDE nu știu dacă îl mai susține pe Mircea Diaconu”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 14:38
Victor Ponta, anunțul care dă peste cap alegerile prezidențiale! „ALDE nu știu dacă îl mai susține pe Mircea Diaconu” GALERIE FOTO
Victor Ponta nu știe dacă Călin Popescu Tăriceanu va continua susținerea lui Mircea Diaconu. Sursa foto - facebook

Fostul premier al României Victor Ponta a făcut un anunț care ar putea da peste cap întreg tabloul alegerilor prezidențiale! Astfel, la puține momente după discuția pe care a avut-o cu Ludovic Orban în jurul noului Executiv, liderul Pro România a trimis câteva săgeți și înspre „colegii” de la ALDE. Victor Ponta spune că după ce s-au aliat cu liberalii nu se mai știe dacă cei din partidul lui Tăriceanu îl vor mai vota pe Mircea Diaconu.

Victor Ponta, anunțul care dă peste cap alegerile prezidențiale!

„Avem o singură alianță, Pro Romania și ALDE. Îl susținem pe Mircea Diaconu. Nu știu dacă și ALDE acum, ei fiind aliați cu PNL care îl au (n.r. – candidat la prezidențiale) pe Klaus Iohannis”, a precizat Ponta care a subliniat că nu știe dacă ALDE îl mai poate susține pe Diaconu. „Dacă pot, foarte bine”, a concluzionat Victor Ponta după întrveedera cu Orban.

Vă readucem aminte că fostul șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a ales să renunțe la candidatura pentru alegerile prezidențiale, după ce nu a reușit să obțină sprijinul PSD pentru cursa înspre Palatul Cotroceni. Astfel, liderul ALDE și-a anunșat retragerea la finalul lunii august și a bătut palma pentru o alianță cu partidul Pro România, condus de fostul premier Victor Ponta. Totodată, cele două partide au decis alierea în spatele independentului Mircea Diaconu.

Victor Ponta, anunțul care dă peste cap alegerile prezidențiale! Ponta și Tăriceanu
Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat că îl vor susține pe Mircea Diaconu. Sursa foto – facebook

Rupe Tăriceanu a doua înțelegere?

Călin Popescu Tăriceanu a fost în cărți pentru o candidatură la prezidențiale multe luni de zile și după condamnarea lui Liviu Dragnea se părea chiar că devine numărul 1 în alianța cu social democrații. Cu toate acestea, rezultatul extrem de modest obținut de ALDE la europarlamentarele din 26 mai l-a sărit din schemă pe fostul președinte al Senatului. Mai mult, faptul că nu a primit sprijinul PSD pentru o candidatură l-a înfuriat pe Tăriceanu a rupt și alianța și a lăsat-o pe Dăncilă fără majoritate

În ultimele sondaje s-a observat cum bătaia pe procente dintre Dăncilă și Diaconu i-a crescut șansele lui Dan Barna de a ajunge în turul 2 alături de Klaus Iohannis. Actualul președinte în funcție stă încă foarte bine în sondaje și nu pare să aibă emoții pentru turul secund.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×