Victor Ponta anunță că Pro România nu va face alianță cu PSD ori alt partid și nici nu va vota Guvernul Orban 2. ”Nu vrem să fim la remorca nimănui”

în Stiri de ultima ora
16/02/2020, 18:11
Victor Ponta anunță că Pro România nu va face alianță cu PSD ori alt partid și nici nu va vota Guvernul Orban 2. ”Nu vrem să fim la remorca nimănui”
Victor Ponta anunță că nu va face alianță cu PSD ori alt partid și nici nu va vota Guvernul Orban 2. ”Nu vrem să fim la remorca nimănui”. Sursa foto: Hepta

Victor Ponta, Președintele Pro România, a anunțat duminică, în timpul Convenției partidului său, că formațiunea pe care o conduce va merge singură la alegeri.

Pro România nu va face alianță pentru alegeri

Ponta a afirmat acest lucru fix în momentul în care îl prezenta pe Călin Popescu Tăriceanu, invitat să vorbească la evenimentul organizat de Pro România.

”Chiar vrem să mergem singuri la alegeri, nu vrem să fim la remorca nimănui”, a spus Victor Ponta, în aplauzele colegilor săi de partid.

Chemat pe scenă să preia cuvântul, președintele ALDE a declarat că nici partidul său nu dorește să facă alianță cu o altă formațiune politică pentru alegerile din acest an.

„Aşa cum anunţat în repetate rânduri, ALDE şi-a propus să meargă la alegeri singur şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Acest lucru sigur că nu exclude posibilitatea unor înţelegeri în plan local care, în unele judeţe, ar putea să aibă loc”, a spus Tăriceanu la evenimentul celor de la Pro România.

Partidul lui Ponta nu va vota Guvernul Orban 2

Tot în cadrul întâlnirii de duminică, Victor Ponta a ținut să precizeze și că parlamentarii Pro România nu vor vota Guvernul Orban 2, însă votul din comisiile de specialitate nu va împotriva tuturor miniștrilor.

„Nu votăm Guvernul Orban. Exact ceea am făcut la votul iniţial la Guvernul Orban: nu participăm la ceea ce este o piesă de teatru de prost gust. (…) Nu am considerat că Guvernul Orban poate să guverneze România şi nu l-am votat, iar în comisii (vom vota – n.r.) în funcţie de cum se comportă respectivul ministru.

Sunt miniştri foarte buni şi sunt miniştri foarte slabi. (…) De ce să fiu contra lui Aurescu sau a lui Ciucă, dacă fac lucruri bune?”, a declarat președintele Pro România spre finalul Convenției.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×