Victor Negrescu, a treia propunere a guvernului Dăncilă pentru Comisia Europeană. Fostul ministru a fost deja refuzat de Iohannis. Reacția președintelui PSD. Update

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 15:46
Victor Negrescu, a treia propunere a guvernului Dăncilă pentru Comisia Europeană. Fostul ministru a fost deja refuzat de Iohannis. Reacția președintelui PSD. Update
Victor Negrescu, propus comisar de guvernul Dăncilă *foto: facebook

Guvernul Dăncilă a reușit contraperformanța de a avea două propuneri refuzate la Bruxelles, pentru postul de Comisar pentru Transporturi, în persoanele lui Rovana Plumb și Dan Nica. Acum, chiar dacă a trecut moțiunea de cenzură, Viorica Dăncilă a mai propus încă o persoană pentru funcția de comisar. Este vorba despre Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europeni și europarlamentar. Cu toate acestea, din moment ce guvernul Dăncilă este demisionar, propunerea lui Negrescu a fost deja refuzată de către Klaus Iohannis.


UPDATE, ora 15:45 Viorica Dăncilă a avut o reacție pentru Klaus Iohannis, după ce președintele a spus că premierul demisionar nu are legitimitatea să desemneze un nou comisar. Liderul PSD a publicat și o scrisoare trimisă de comisarul europeana Ursula von der Leyen: „Îl informez pe Klaus Iohannis că decizia de a ne desemna urgent comisarul este o obligație a Guvernului României și este ferm și explicit solicitată în scrisoarea președintelui ales al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen”, a scris Dăncilă, într-o postare pe facebook la care a atașat și scrisoarea primită de la von der Leyen.

Am văzut ieșirea furibundă a Președintelui Iohannis cu privire la desemnarea comisarului european din partea României,…

Gepostet von Viorica Dăncilă am Dienstag, 29. Oktober 2019


Victor Negrescu, propus comisar european de guvernul Dăncilă

Viorica Dăncilă susține că pe Negrescu îl recomandă atât experiență din Parlamentul European, cât și cea de ministru. Dăncilă a spus că scrisoarea privind nominalizarea lui Victor Negrescu pentru postul de la Bruxelles va fi trimisă în cursul zilei de astăzi. Mai mult, premierul demisionar anunță că astfel neagă speculațiile privind faptul că își păstra postul de comisar pentru ea însăși:

„Probabil închei și acele informații apărute în spațiul public că de fapt e locul păstrat pentru Viorica Dăncilă. Din start am spus că nu îmi abandonez echipa, voi fi alături de colegii mei, sunt președintele PSD și candidatul la prezidențiale, a spus Dăncilă, aflată în campanie în județul Cluj, anunță Digi 24.

Klaus Iohannis, reacție dură după a treia propunere a Vioricăi Dăncilă

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre propunerea care îl privește pe Victor Negrescu și a anunțat că Dăncilă nu are nicio legitimitate să numească un comisar: „O avertizez din nou pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziție și să nu transmită nicio propunere către președinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. (…) este un gest iresponsabil, de sfidare atât a cetățenilor români, cât și a partenerilor europeni”, a spus președintele pe site-ul oficial al Administrației Prezidențiale. Iohannis susține că doar un guvern nou învestit în parlament poate face această propunere.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×