Victor Costache își dorește să primească aviz pozitiv în Guvern: ”Este o echipă extraordinară”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 08:14
Victor Costache își dorește să primească aviz pozitiv în Guvern: ”Este o echipă extraordinară”
Victor Costache nu vrea să părăsească fotoliul de ministru al Sănătății. Sursa foto: Hepta.ro

Ministrul interimar al Sănătăţi Victor Costache urmează să fie audiat în Parlament pentru a vedea dacă primește sau nu aviz pozitiv în Guvernul Orban II. Medicul chirurg a mărturisit că vrea să meargă în continuare pe acest drum.

Victor Costache nu vrea să părăsească fotoliul de ministru

Victor Costache a ocupat timp de câteva luni funcția de ministru al Sănătății până când Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură. Medicul chirurg își dorește să-și păstreze fotoliul de ministru și în a doua guvernare a premierului Ludovic Orban.

Ministrul interimar al Sănătății a precizat că își dorește să primească aviz pozitiv din partea Parlamentului la audierile care vor avea loc săptămâna viitoare, în ciuda faptului că Ludovic Orban vrea ca Guvernul Orban II să nu primească votul de încredere tocmai pentru a demara procedurile de alegeri anticipate.

„Aşa este procedura, audierile vor fi miercuri dimineaţă. Guvernul Orban este o echipă extraordinară şi îmi doresc să fiu în continuare parte a acestei echipe. Toţi colegii din Guvernul Orban II îşi doresc să continue acest mandat şi să îşi continue politica”, a declarat Victor Costache, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul interimar al Sănătății, încrezător în vot

De asemenea, Victor Costache este încrezător în votul de săptămâna următoare și consideră că parlamentarii vor audia corect cea de-a doua guvernare Orban. „Parlamentarii ne vor audia corect, cum ne-au audiat şi data trecută. Evident, trebuie să continuăm în acest guvern”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pe de altă parte, liberalii au anunțat că nu vor vota pentru învestirea noului Guvern în Parlament. Premiul demis și reales Ludovic Orban susține că această variantă reprezintă un sacrificiu, dar este singura care duce la alegeri anticipate. Totodată, PSD a transmis că nu va vota guvernul Orban II, la fel și USR.

Este un sacrificiu pe care îl fac parlamentarii PNL care nu votează o propunere a PNL, e un sacrificiu pe care îl asumăm public pentru că obiectivul fundamental e buna guvernare a României.

Buna guvernare a României nu este posibilă decât dacă din nou puterea cetățenilor prin alegeri anticipate. Nu este un vot de respingere, este un vot necesar pentru a permite ca puterea să revină din nou oamenilor, a explicat Ludovic Orban strategia PNL.

În altă ordine de idei, PSD a mai anunțat că va contesta la Curtea Constituțională nominalizarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier după ce a fost demis printr-o moțiune de cenzură.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×