Ludovic Orban, dialog cu ministrul Fondurillor Europene, Marcel Boloş! ”Tema e mult prea delicată, deja pârâcioşii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbţie au început să trimită pâre”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 12:42
Ludovic Orban, dialog cu ministrul Fondurillor Europene, Marcel Boloş! ”Tema e mult prea delicată, deja pârâcioşii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbţie au început să trimită pâre” GALERIE FOTO
Premierul Lodovic Orban i-a explicat ministrului Fondurilor Europene situația OUG. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Premierul demis Ludovic Orban a intrat într-un dialog cu ministrul Fondurillor Europene, Marcel Boloş! S-a întâmplat chiar la începutul şedinţei de Guvern. Șeful Executivului a decis să nu publice OUG înaintate de Boloș.

Ludovic Orban, dialog cu ministrul Fondurillor Europene, Marcel Boloş!

”Domnul ministru Boloş, am luat decizia de a nu publica ordonanţele de urgenţă pe care le-aţi înaintat în şedinţa de guvern. Tema este mult prea delicată, deja pârâcioşii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbţie deja au început să trimită tot felul de pâre.

Tema e mult prea delicată fiind vorba de fonduri europene nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit şi planul de măsuri astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie discutabile şi contestabile.

„Pârâcioşii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbţie au început să trimită pâre”

Din acest motiv vă solicit pe fiecare dintre măsuri să pregătiţi soluţii de reglementare, acolo unde este nevoie de de lege pregătiţi proiect de lege şi înaintăm proiectele de lege prin intermediul grupurilor parlamentare.

Iar acolo unde nu este nevoie de lege ştiu foarte bine că lansarea programului de extindere a distribuţiei de gaze, cel puţin pe exerciţiul financiar actual se poate realiza şi din acte normative care să nu aibă forţa unei legi.

Prin acţiuni sau ordine de ministru şi peste tot unde puteţi reglementa prin HG sau prin ordin de ministru să procedaţi în consecinţă, iar pentru ceea ce necesită reglementări cu caracter de lege pregătiţi un proiect de lege pe care să-l înaintăm în Parlament”, i-a spus premierul ministrului Fondurilor Europene.

Vă readucem aminte că în ultima şedinţă înaintea demiterii, Guvernul Orban a adoptat mai multe ordonanţe referitoare la fondurile europene. Printre ele s-a aflat șu OUG privind unele măsuri financiare în vederea finalizării proiectelor fazate finanţate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020.

Și OUG privind unele măsuri pentru asigurarea descentralizării managementului Fondurilor Europene structurale şi de investiţii, la nivel regional a fost pe listă, la fel ca OUG privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanţare din fonduri structurale în vederea evitării riscului de decomitere pentru anul 2020, precum şi de modificare şi completare a unor acte normative,

OUG privind unele măsuri pentru pregătirea portofoliului de proiecte destinat finanţării din fonduri externe nerambursabile pentru perioada de programare 2021-2027 – precum şi o OUG privind instituirea Programului naţional de introducere a gazelor naturale în localităţile încălzite cu combustibil solid au încheiat seria ordonanțelor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×