Victor Costache anunță chirurgie oncologică gratuită în sistemul privat! Ministrul Sănătății spune că una dintre noutățile ordonanței de modificare a Legii Sănătății este cea în care pacienții depistați cu tumori vor putea fi operați fără să plătească și în sistemele private.
Victor Costache anunță chirurgie oncologică gratuită în sistemul privat!
„Am introdus un nou tip de program, împreună cu comisiile de chirurgie și chirurgie oncologică pentru pacienții cu cancer, program chirurgical, în care tumora să fie scoasă și să fie plătit integral.
Acest tip de program nu exista și va fi introdus din aprilie. Evident, vor rămâne, în paralel, programele de chimioterapie și radioterapie. Acestea vor fi finanțate la costuri reale și pacienții nu vor plăti nimic, fiindcă sunt intervenții care salvează viața, vitale”, a declarat Victor Costache la Adevărul Live.
Totul se întâmplă din luna aprilie
Mai mult de atât, ministrul sănătății spune că nu vrea să mai audă de listele de așteptare pentru imagistica performantă, pentru depistarea precoce a cancerului.
„Până acum era decontat integral tratamentul cu radioterapie și chimioterapie, care se adresează stadiului 3B și 4, stadiilor avansate. Cu noul program, va crește finanțarea pentru detecția precoce.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Ne dorim să dăm o șansă mai bună pacienților la diagnosticare. Vrem să dispară listele de așteptare la tot ce înseamnă Computer Tomograf, Rezonanță Magnetică Nucleară și Pet CT”, a mai spus Victor Costache, conform sanatateatv.ro.
Victor Costache a explicat și necesitatea introducerii spitalelor private în programele naționale pentru pacienții cu infract. „La sfârșitul lui noiembrie 2019 a fost publicat de către Comisia Europeană raportul de țară asupra sistemului sanitar și suntem pe ultimul loc în Europa la toate capitolele.
Capitolul cel mai deficitar sunt centrele de infarct miocardic. Practic, mor prea mulți români din cauza acestei patologii, care poate fi tratată eficient, dacă am avea un număr suficient de centre.(…)
Și atunci este evidentă o evoluție firească de a lăsa și alte centre noi, cum ar fi centre private sau centre care nu au fost incluse până acum, pentru a trata pacientul român.
Este un lucru foarte simplu, atunci când ai un infarct miocardic, nu ai timp să faci ore întregi cu salvare de la un centru la altul. Era necesară schimbarea legislatiei in acest sens”.
Victor Costache susține că spitalele de stat nu pierd pacienți, pentru că avem prea puține centre de infarct la suta de mii de locuitori. „În condițiile unei infrastructuri care suferă nu poate să fie decât o gură de oxigen, atât pentru pacienți, cât și pentru spitalele publice.
De altfel, la această recomandare s-a lucrat cu comisiile publice, care cer ele însele această liberalizare”, a adăugat Victor Costache.