Victor Costache a dat afară de la Ministerul Sănătății doi dintre consilierii ”penali”: Călin Ciontu și Gheorghe Coțofană

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 13:19
Victor Costache a dat afară de la Ministerul Sănătății doi dintre consilierii ”penali”: Călin Ciontu și Gheorghe Coțofană
Victor Costache, ministrul Sănătății Sursa foto: Facebook Victor Costache

Ministrul Sănătății Victor Costache a scăpat de doi dintre consilierii ”penali”, Călin Ciontu și Gheorghe Coțofană, după ce în presă au apărut informații despre dosarele în care aceștia trebuie să dea cu subsemnatul.

Victor Costache a dat afară doi consilieri importanți de la Ministerul Sănătății

Medicul Călun Ciontu este judecat pentru nici mai mult, nici mai puțin decât 66 de acte de luare de mită, iar despre avocatul Gheorghe Coțofană se știe că era condamnat definitiv în instanță pentru evaziune fiscală, dar activa ca angajat la Ministerul Sănătății.

Numele celor doi consilierii ai liberalului nu mai apare de ieri în organigrama de la minister de pe site-ul instituției, notează libertatea.ro.

Dosarul operațiilor estetice pe banii statului plin de VIP-uri

Cei doi revocați din funcție nu sunt singurii care reprezintă o pată de rușine asupra instituției. Ziarul Libertatea îi menționează și pe Mihaela Maria Constantin, subiect într-o anchetă DNA despre fapte de corupție la Casa de Sănătate și Lucian Timofticiucm condamnat pentru șantaj.

Ciontu fusese medic la Spitalul de Arși. Acesta este anchetat în dosarul operațiilor estetice și este acuzat că a luat de 66 de ori mită de la diverși pacienți.

Banii pe care i-ar fi primit pe perioada în care și-a exercitat meseria de doctor variau de la caz la caz. Sumele pretinse puteau urca până la 3.400 de euro de la o mită minimă de 450 de euro.

Operațiile estetice făcute de Ciontu erai pe banii statului, iar în acest dosar au fost implicate mai multe VIP-uri.

Printre vedetele care ar fi beneficiat de tot felul de operații, care au trecut direct prin mâinile lui Ciontu se numără Daniela Crudu, Ioana Tufaru și Anda Adam.

Celălalt consilier eliberat din funcție de Costache, Gheorghe Coțofană, fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, prins că făcea evaziune fiscală. Prejudiciul din dosarul acestuia s-a ridicat la 102.000 de euro, iar ulterior acesta a fost exclus din Baroul Arad.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×