Vești tulburătoare pentru Dragnea și Dăncilă: Vlad Voiculescu strânge semnături pentru schimbarea legilor electorale

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/08/2018, 13:36
Vești tulburătoare pentru Dragnea și Dăncilă: Vlad Voiculescu strânge semnături pentru schimbarea legilor electorale
Vlad Voiculescu va strange semnaturi pentru modificarea legilor electorale

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, vrea să schimbe legile electorale! Membru fondator al Mişcării România Împreună, Voiculescu a anunţat că strângerea de semnături pentru iniţiativa de modificare a legilor electorale, prin care se propune dublarea numărului de parlamentari din diaspora şi alegerea primarilor din două tururi de scrutin, va începe pe 1 septembrie şi presupune adunarea a cel puţin 100 de mii de semnături din 12 judeţe.

„Abuzurile de vineri seară nu sunt o simplă întâmplare, ci sunt efectul unui sistem electoral profund disfuncţional. Ajungerea la putere a unor personaje precum Carmen Dan, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, doamna Speranţa Clişeriu sau chiar domnul Liviu Dragnea, toate acestea au fost posibile datorită sistemului electoral actual al României, care face ca servilismul faţă de partid sau faţă de un lider al partidului să fie mai important decât competenţa. (…) Şi PSD-ul, şi sistemul electoral actual încurajează servilismul, acesta este adevărul şi acesta este motivul pentru Mişcarea România Împreună a lansat alături de alte partide – şi sperăm ca toate celelalte partide să ni se alăture – şi de 24 de organizaţii civice o iniţiativă legislativă cetăţenească pentru modificarea legilor electorale”, a declarat Vlad Voiculescu, luni, într-o conferinţă de presă, alături de Dacian Cioloş.

Citește și Fiul lui Liviu Dragnea și-a stabilit domiciuliul într-o casă parohială din București! Cu voia BOR

Citește și Klaus Iohannis a țipat la Viorica Dăncilă! ”Asta îl urcă pe pereți” 

Vlad Vocilescu are nevoie de 100 de mii de semnături pentru modificarea legilor electorale

„Sunt cel puţin trei lucruri: dublarea numărului de parlamentari aleşi de diaspora. În momentul actual, diaspora este reprezentată de şase parlamentari. Asta înseamnă un număr egal cu cel al parlamentarilor care reprezintă cele mai mici judeţe din România, precum Mehedinţi, Tulcea sau Covasna, deci, toate acele milioane de oameni din străinătate au şase reprezentanţi, lucrul acesta este inacceptabil şi am vrea să obţinem dublarea numărului de parlamentari ai diasporei. Apoi, introducerea dreptului românilor care locuiesc în străinătate, dar care nu au renunţat la domiciliu în România să voteze pentru parlamentarele din judeţele de unde provin şi să poată să facă asta în străinătate. În momentul acesta, oamenii din judeţele care au rămas depopulate nu-şi pot exprima dreptul de vot, nu-şi pot utiliza dreptul lor de vot, decât dacă fac mii de kilometri să vină acasă”, a afirmat fostul ministru al Sănătății, care va strânge semnături pentru modificarea legilor electorale. Acesta a adăugat că, în al treilea rând, prin această iniţiativă se doreşte revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Cel care a stat lângă Vlad Voiculescu, fostul premier Dacian Cioloș, lider al Mișcării România Împreună, a anunțat că a depus o plângere penală împotriva ministrului Carmen Dan și a Jandarmeriei pentru modul de intervenţie al autorităţilor la mitingul organizat vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei.

Dacian Cioloș susține că aceștia trebuie să lămurească modul în care au acționat jandarmii, acesta fiind motivul plângerii penale. Totodată, într-un atac la Liviu Dragnea, Cioloș spune că liderul PSD trebuie să își asume responsabilitatea morală, dar și politică, pentru tot ceea ce s-a petrecut în Piața Victoriei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×