Klaus Iohannis a țipat la Viorica Dăncilă! ”Asta îl urcă pe pereți”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
06/08/2018, 11:43
Klaus Iohannis a țipat la Viorica Dăncilă! ”Asta îl urcă pe pereți”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că președintele României, Klaus Iohannis, a țipat de mai multe ori la premierul Viorica Dăncilă! Dragnea spune că au fost mai multe astfel de momente între premier și președinte.

”Nu plec în concediu. Mi-e teamă să nu mă conteste la CCR. Stau liniștit! În primul rând, Iohannis ieri și vineri s-a făcut de râs. Asta este prima constatare a mea. Prima dată s-a umplut de ridicol cu contestarea la CCR a plecării în concediu a doamnei premier și ieri a fost apogeul ridicolului. Eu am vorbit cu doamna prim-ministru vineri după amiază, vorbisem şi joi. A spus că o să îl sune pe preşedinte să îl informeze că pleacă în concediu. Nu avea nicio obligaţie, dar a zis că aşa e firesc să facă, aşa e civilizat, spunându-ne şi nouă ceea ce i-a spus şi preşedintelui României, că îşi deleagă atribuţiile unui membru al Guvernului, nu pentru a prelua atribuţiile primului ministru, ci doar pentru a gestiona activitatea curentă a Executivului.

Citește și Viorica Dăncilă, urmarită penal! Acuzațiile procurorilor sunt extrem de grave! 

Citește și PSD a finalizat documentul în care îl acuză pe Klaus Iohannis de înaltă trădare! Klaus Iohannis a țipat la Viorica Dăncilă de mai multe ori

Nu se convoacă şedinţe de Guvern, nu se adoptă hotărâri de Guvern, ordonanţe de Guvern, proiecte de legi. Deci, pur şi simplu activitatea curentă. Aşa au făcut şi Ponta, şi Grindeanu, cred că aşa a făcut şi Tudose. Doamna premier mi-a spus foarte limpede că principalul motiv de supărare și faptul că a țipat de nenumărate ori la ea la telefon era rectificarea bugetară. Nu înseamnă ca s-a intimidat doamna prim-ministru, nici nu era ceva nou. A spus că o să transmita la Departamentul de stat și la Bruxelles că nu mai are bani să meargă la NATO, la Bruxelles.Exact, de mai multe ori (a țipat la premier – n.r.), dar nu înseamnă că s-a intimidat doamna premier. S-a mai întâmplat când i-a spus de vizita din Israel, pe același ton.

I-a spus că nu o să mai aibă bani (Adminsitrația Prezidențială – n.r.) să plece la Bruxelles, la NATO și tot felul de astfel de prostii. În 2018 a primit 58 milioane de lei, în primul semestru a cheltuit 22 milioane de lei. I s-au pus 46 de milioane de lei. Există rezervă la Guvern ca să compenseze, dar asta este marea problemă. S-au făcut mai multe tăieri la mai multe instituții și la Senat și la Cameră, la servicii, care nu au cheltuit nici jumătate din bugetul alocat, iar sumele au fost alocate către niște domenii prioritate pentru noi. Președintele e orbit de ură, îi vine din cap, din suflet. El a crezut că va fi regele acestei țări, dictatorul acestei țări, tătucul. El nu a crezut că vreo instituție nu va executa ordinele lui. E deranjat că Parlamentul are puncte de vedere, că Guvernul guvernează, că anumiți lideri politici i se opun. Asta îl urcă pe pereți.

Este îngrozit de faptul că preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, de anul viitor, va fi exercitată de către doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, dumneaei fiind cea care va gestiona toate dosarele europene care vor fi de gestionat în acea perioadă şi va fi persoana publică sau autoritatea publică din România care va comunica cu toate celelalte oficialităţi din Europa. (…) Domnia sa ar dori să fie dumnealui. Să fie un premier care să execute tot ce îi spune şi, de fapt, dumnealui să conducă, dumnealui să decidă, cum face şi acum, merge la Consiliile Europene, unde se negociază lucruri importante, care ţin de economie, care ţin de legislaţie, care ţin de alte domenii, şi în care nu are nicio atribuţie, când vine în ţară nici măcar nu informează. România habar nu are, noi habar nu avem ce discută acolo şi ce angajamente ia în numele României. Planul lui rămâne să dea jos Guvenrul folosind statul paralel”, a declarat Liviu Dragnea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×