Alexandru Rafila: „În câteva zile, numărul persoanelor infectate cu coronavirus va ajunge la câteva sute în România. Un vaccin nu va fi disponibil până în toamnă”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 09:20
Alexandru Rafila: „În câteva zile, numărul persoanelor infectate cu coronavirus va ajunge la câteva sute în România. Un vaccin nu va fi disponibil până în toamnă”
Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Micobiologie. Sursa foto: Facebook

Preşedintele Societăţii Române de Micobiologie Alexandru Rafila a spus că într-o săptămână numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în România vor ajunge să se numere cu sutele. Acesta a mai spus că odată cu creşterea numărului de infectaţi cu COVID-19, cazurile mai uşoare vor începe să fie tratate la domiciliu.

În câteva zile, numărul peroanelor infectate va ajunge la câteva sute în România

Autorităţile din România au veşti proaste. În câteva zile, numărul cazurilor de persoane depistate cu coronavirus va ajunge la câteva sute. De asemenea, ţinând cont de numărul mare de îmbolnăviri, autorităţile vor lua măsura tratări la domiciliu a persoanelor bolnave de coronavirus dar care nu sunt în stare gravă.

Probabil că peste cinci, şase zile o să vedem o creştere foarte serioasă a numărului de cazuri. Sărim de sută mâine (azi – n.r), probabil că peste o săptămână o să fie multe sute de persoane infectate”, a spus Rafila, preşedintele Societăţii Române de Micobiologie, la Antena 3.

Cazurile mai uşoare de coronavirus vor fi tratate la domiciliu

Cazurile mai uşoare de persoane infectate cu coronavirus vor fi tratate acasă, ţinând cont de numărul mare al eventualelor îmbolnăviri.

Trebuie să trecem la faza a doua în care toate cazurile uşoare se vor trata la fel cum se tratează cazurile de gripă, iar cazurile complicate în spitale”, a mai spus președintele Societății Române de Microbiologie.

Reprezentantul Societății Române de Microbiologie crede că numărul infecţiilor cu coronavirus va începe să scadă la vară, însă din toamnă infecţiile cu COVID-19 vor reveni. În plus, potivit lui Alexandru Rafila, un vaccin care să trateze sau să prevină coronavirusul nu va apărea până în toamnă. I

Infecţiile cu coronavirus se vor mai domoli în vară, dar vor reveni din toamnă

Dacă vom ajunge în mai-iunie cu un număr rezonabil de cazuri, asta înseamnă un număr căruia să îi facă față sistemul medical. O să traversăm această perioadă, probabil în perioada verii numărul va scădea, și în toamnă va crește iar.

Până în toamnă sigur nu va fi un vaccin. Să nu amăgim oamenii inutil. Durează luni bune testele și mai apoi durează până el este produs. După doi trei ani, ne imunizăm”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×