Camera Deputaților a eliminat azi în comisia de buget-finanțe supraacciza la carburanți. Vestea este una excelentă pentru șoferi și a fost dată pe Facebook de liberalul Robert Sighiartău. Proiectul nu a fost încă aprobat, căci mai necesită votul deputaților.
Supraacciza la carburanți are nevoie doar de votul deputaților
Din această supraacciză, statul român s-a lăudat că a colectat 5,8 miliarde de lei în ultimii doi ani. Supraacciza a fost introdusă prima oară de guvernul Ponta, în anul 2014, și era de 7 eurocenți pe litru.
„Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate! Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei”, a scris Sighiartău pe Facebook.
Iașiul, cel mai poluant oraș din România
„Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo. Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă”, a mai precizat liderul PNL.
E important de precizat că eliminarea acestei supraccize nu va duce neapărat la reducerea prețului accizei, care va rămâne în vigoare. Supraacciza a fost introdusă în 2017 pentru că distribuitorii nu au vrut să reducă prețul motorinei și benzinei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
„Atunci când ea a fost scoasă, odată cu celebra taxă de stâlp, la pompă nu s-a văzut nicio îmbunătăţire, iar atunci a fost scoasă pentru a uşura povara fiscală pe cetăţeni. Dacă tot nu s-a uşurat, să o punem la loc, măcar din banii ăia poate mai facem un spital, că nu am scos-o ca să se îmbogăţească distribuitorii”, declara premierul din acel moment, Mihai Tudose.
În timp ce în România încă se mai discută taxarea pe poluare, există țări care iau măsuri ceva mai radicale încurajând vânzarea, de pildă, a automobilelor electrice.
Într-un top recent privind poluarea, București a trecut de pe primul loc pe locul al patrulea, fiind surclasat la acest capitol negativ de Iași, Cluj Napoca și Brașov.
Potrivit studiului realizat de compania AirVisual, capitala Moldovei poluează cel mai mult, așadar, în țara noastră. Orașele cu cel mai curat aer din țară sunt Constanța, Brăila și Galați.