Ludovic Orban vrea o taxă pentru mașinile aflate la prima înmatriculare: “Cred că trebuie să fie concepută ca taxă de poluare”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/11/2019, 15:24
Ludovic Orban vrea o taxă pentru mașinile aflate la prima înmatriculare: “Cred că trebuie să fie concepută ca taxă de poluare”
Ludovic Orban vrea taxă de poluare. Sursa foto: click.ro

Vești proaste pentru români! Noul premier al României, Ludovic Orban, readuce în discuție o nouă taxă de poluare! Ludovic Orban susţine introducerea unei taxe pentru maşinile la prima înmatriculare, care să țină însă cont de normele Comisiei Europene!

Ludovic Orban vrea taxă de poluare pentru mașinile aflate la prima înmatriculare

„Cred că ea trebuie să fie concepută ca taxă de poluare şi cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe eliberate în atmosferă. Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Se ştie că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Această taxă poate fi gândită şi ca un impozit pe proprietate variabil, dar şi aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene o vom anunţa public, dar decât să mai venim iarăşi cu o taxă ca să mai luăm bani de la proprietarii de maşini şi după aia să trebuiască să-i dăm înapoi, mai bine măsurăm de şapte ori şi stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituţiilor europene”, a afirmat premierul Ludovic Orban, joi, la preluarea mandatului de către noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Ministrul Mediului a spus că se va axa pe programe pentru înbunătățirea calității aerului

Ministrul Mediului a completat, la rândul său, că din datele pe care le deţine, din bugetul de 2,4 miliarde de lei al Ministerul Mediului 1,8 miliarde s-au cheltuit pentru restituirea taxei de poluare.

„PSD a scos această taxă, din păcate nu a venit cu o soluţie astfel încât să îmbunătăţim calitatea aerului”, a spus Costel Alexe.

Ministrul Mediului a afirmat că ministerul se va axa anul următor pe programele care să aducă îmbunătăţiri în ceea ce priveşte calitatea aerului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×