Veşti bune pentru români! Klaus Iohannis a promulgat legea prin care scad amenzile bicicliştilor

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
23/12/2019, 15:24
Veşti bune pentru români! Klaus Iohannis a promulgat legea prin care scad amenzile bicicliştilor
Klaus Iohannis a promulgat legea prin care scad amenzile bicicliştilor. Sursa foto: trisport.ro

Scad amenzile pentru bicicliști! Legea care prevede reducerea amenzilor pentru bicicliști a fost promulgată, luni, de președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care scad amenzile bicicliştilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (PL-x 454/13.11.2017), după cum anunță Administrația Prezidențială.

„In loc de amenzi cuprinse intre 870 lei si 1.160 lei, nivel considerat drept exagerat chiar si de catre politisti, Codul Rutier va prevedea pentru nerespectarea normelor privind circulatia bicicletelor amenzi cuprinse intre 580 lei si 725 lei.

Amenzile scad până la valoarea maximă de 725 de lei, de la 1.160 de lei

Concret, proiectul de lege modifica art. 100 si 101 alin. (1) din ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice astfel incat nerespectarea normelor privind circulatia bicicletelor sa nu mai fie sanctionata cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni (6-8 puncte-amenda), ci cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni (4-5 puncte-amenda)”, după cum au transmis parlamentarii USR.

Proiectul a fost inițiat de deputatul USR Sergiu Vlad și a fost adoptat în noiembrie de Camera Deputaților, ca for decizional.

Un caz de tot râsul a avut loc anul acesta, în luna mai, în Timișoara, când un biciclist a fost la un pas să primească o amendă din partea unui polițist. Din fericire, cel care s-a pierdut cu firea a fost chiar omul legii, care a vrut să-l amendeze pe biciclist, dar nu a știut în baza cărei legi să aplice amenda.

Biciclistul a filmat momentul uimitor în Piaţa Victoriei din Timişoara, unde a fost oprit de un poliţist local care voia să-l amendeze, după ce l-a prins pe bicicletă în zona pietonală.

Agentul s-a pierdut şi n-a ştiut să-i spună în baza cărei reglementări legale are de gând să-l sancţioneze, după cum se observă în filmulețul realizat de biciclist și publicat pe Youtube.

Omul legii s-a bîlbâit o vreme, apoi a fost salvat de un telefon. Poliţistul local a decis să-l atenționeze pe bărbat cu un avertisment verbal, scuzându-se că trebuie să plece la o „situație”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×