Vești bune pentru români de la ANRE. Prețul energiei electrice nu crește de la 1 ianuarie 2020

Cristian Ghindă   
în Stiri de ultima ora
23/12/2019, 16:13
Vești bune pentru români de la ANRE. Prețul energiei electrice nu crește de la 1 ianuarie 2020
Prețul la energia electrică nu va crește. Sursă foto: hepta.ro

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei vine cu vești bune pentru români cu privire la prețul energiei electrice. Acesta nu va crește de la 1 ianuarie 2020 pentru clienții casnici și se va menține la nivelul celui care se află în vigoare, în acest moment.

Prețul energiei electrice nu crește de la 1 ianuarie 2020

Comitetul de reglementare al ANRE s-a întrunit în ședință luni, 23 decembrie 2019, și a aprobat tarifele de reglementare ale energiei electrice aplicate clienților casnici. Așa cum se menționează în comunicat, prețul energiei electrice se va menține la nivelul celui din 2019, astfel că de la 1 ianuarie 2020 acesta nu va crește.

„Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a avut, ca punct principal pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate clienţilor casnici de către furnizorii de ultimă instanţă.

Ca urmare a deciziei luate astăzi, nivelul tarifelor reglementate aplicate clienţilor casnici de către furnizorii de ultimă instanţă se menţin la nivelul celor aflate în vigoare, la acest moment”, conform comunicatului ANRE.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță că prețul gazelor nu va crește

Încă de săptămâna trecută Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri anticipa că prețul energiei electrice nu va crește de la 1 ianuarie 2020 pentru consumatorii casnici. Mai mult, acesta susținea, pentru AGERPRES, că nici tarifele la gaze nu vor fi mai mari de la începutul anului viitor.

„Sunt convins că de la 1 ianuarie ANRE nu va modifica tarifele nici la energie electrică, nici la gaze naturale pentru consumatorul casnic, adică pentru populaţie, indiferent dacă a apărut acum în piaţă că tariful de distribuţie şi tariful de transport cresc cu 3%.

Eu sunt convins că preţul energiei electrice şi gazelor naturale pentru clientul casnic nu va creşte”, spunea Virgil Popescu.

În plus, tot de la 1 ianuarie 2020 va fi eliminată și taxa de 2% pe cifra companiilor care activează în domeniul energiei electrice și gazelor naturale, procent de care Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a ținut cont când a stabilit tarifele de distribuție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×