Vești bune pentru pensionarii din România! Din martie, cresc pensiile

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 16:32
Vești bune pentru pensionarii din România! Din martie, cresc pensiile GALERIE FOTO
Pensiile majorate vor ajunge la pesnionari de la 1 martie

Veşti bune pentru pensionarii care au avut grupa I și a II-a de muncă! Surse din Ministerul Muncii spun că în luna martie deja se vor primi primele pensii recalculate. Reprezentanţii de la Casa Naţionala de Pensii au trimis deja deciziile de recalculare pentru cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă.

Pensionarii care au primit decizia de majorare a pensiei vor primi mai mulți bani de la 1 martie

Persoanele care au primit deja deciziile vor primi în luna martie pensia majorată. Cei care vor primi primele decizii de recalculare sunt persoanele mai în vârstă, care au dosarele cele mai vechi, dar şi cei care ies acum la pensie, astfel încât să încaseze din prima pensia direct recalculată.

Majorările sunt semnificative. În grupa I de muncă, o pensie care în prezent este de aproximativ 2.000 de lei va ajunge până la aproximativ 4.000 de lei. În grupa II de muncă, o pensie de 2.000 de lei va ajunge peste 3.000 de lei.

Pensii majorate
Pensii majorate, dar nu pentru toata lumea. Pensionarii cu grupa I si a II a care nu au cotizat suficient vor avea aceeasi pensie

Surse din Ministerul Muncii susţin că nu toţi cei care au lucrat în grupele I şi II de muncă vor primi pensiile majorate. Este vorba despre cei care nu au stagiul complet de cotizare şi care după recalculare ar trebui să încaseze o pensie mai mică.

Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia, la nivel naţional, de recalcularea din oficiu a pensiilor și de o majorare a veniturilor.

Prevederea se aplică începând cu 1 octombrie 2018. Principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi sunt foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×