PNL, anunț cutremurător pentru pensionari! Pensiile vor scădea cu 500 lei

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
25/02/2019, 12:32
PNL, anunț cutremurător pentru pensionari! Pensiile vor scădea cu 500 lei
PNL, anunț pentru pensionari

Potrivit unei declarații a lui Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, în urma efectelor Ordonanței 114, prin care punctul de pensie va fi înghețat, pensiile vor scădea în România cu 500 de lei. De asemenea, acesta susține că partidul a analizat această Ordonanță și a ajuns la concluzii îngrijorătoare.

„Ordonanţa 114 nu numai că aduce scumpiri pentru toată lumea, mai şi fură din ceea ce li se cuvenea pensionarilor sau altor categorii sociale care ar fi avut dreptul la creşterea unor indemnizaţii alocate de stat.

PNL, anunț cutremurător pentru pensionari!

Prin OUG114 se îngheaţă nivelul punctului de pensie de la nivelul din iulie 2018 până în septembrie 2019, deşi ar fi trebuit să crească cu 9% de la începutul anului. Practic, pentru o pensie medie de 1100 lei, PSD şi ALDE taie pensiile cu cca. 540 lei în acest an”, a informat purtătorul de cuvânt.

PNL, anunț cutremurător pentru pensionari! Pensiile vor scădea cu 500 lei
Ione Dancă a anunțat că în urma efectelor Ordonanței 114, prin care punctul de pensie va fi înghețat, pensiile vor scădea

Confom PNL, pensiile vor scădea și pentru românii încadrați la Pilonul II de pensii. „La această nedreptate grosolană pentru pensionarii actuali, trebuie să adăugăm crima cu premeditare a Pilonului 2 de pensii care, prin noile reglementări, practic va fi desfiinţat. Astfel, în medie, 10 mii de lei din contul fiecăruia dintre noi, adică peste 6 milioane de contribuabili de la Pilonul 2, banii noștri, banii tăi se vor face sursă de venit la stat pentru infractorii Dragnea şi Vâlcov”, a mai scris Ionel Dacă pe un cont de socializare.

Dragnea promite pensii duble în 2020 față de cele din 2017

Despre pensii a vorbit și liderul PSD, vineri, în data de 23 februarie, la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni, care a avut loc la Madrid. Dragnea a susținut că în 2020 pensionarii vor avea pensii duble față de anul 2017. „Graţie Guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi, salariul minim am crescut în doi ani cu peste 50%, pensiile au crescut şi vor creşte în fiecare an, în aşa fel încât, în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017. n condiţiile în care am redus şi taxele, impozitul pevenit şi taxele pentru mediul de afaceri.

PNL, anunț cutremurător pentru pensionari! Pensiile vor scădea cu 500 lei
Pensiile vor scădea și pentru românii încadrați la Pilonul II de pensii

Cei de dreapta ne-au zis mereu că aşa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim pensiile, salariile, pentru că nu sunt bani. Noi am arătat că un Guvern social-democrat poate micşora taxele, poate creşte salariile, poate creşte pensiile, pote reda speranţa pentru tineri. Nu a fost uşor şi nu va fi. Miza alegerilor pentru Parlamentul European este uriaşă”, a declarat Liviu Dragnea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×