Vești bune pentru pensionari! Guvernul alocă 335 milioane de lei pentru 60.000 de bilete de tratament

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 17:10
Vești bune pentru pensionari! Guvernul alocă 335 milioane de lei pentru 60.000 de bilete de tratament GALERIE FOTO
Societatile din Romania ar putea fi obligate sa angajeze consilieri pensionari

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a luat, astăzi, o decizie de care vor beneficia zeci de mii de pensionari. Și costurile sunt pe măsură: 335 de milioane de lei, bani din bugetul de stat. Alocarea banilor a fost hotărâtă în ședința de astăzi a Executivului.

Vești bune pentru pensionari! Anunțul Guvernului Dăncilă

„Adoptăm hotărârea de Guvern prin care pensionarii vor beneficia şi în acest an de aproximativ 60.000 de bilete de tratament balnear, care se vor acorda prin casele judeţene de pensii publice”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței Executivului.

Și Klaus Iohannis a luat, ieri, o decizie în favoarea pensionarilor. „Deşi nu ştim ce va face Guvernul cu legea plafoanelor, lege declarată neconstituţională, apoi ce va face Parlamentul cu legea bugetului de stat, am decis să promulg legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi indiferenţei PSD”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, mişcare pentru pensionari
Klaus Iohannis, mişcare pentru pensionari

Contre cu președintele Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă a simțit nevoia să îi dea replica șefului statului: „Am avut senzația că ne-am întors în timp, în anul 2013, când un alt președinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleași minciuni. Președintele României îi dezinformează din nou pe români, inventând explicații ridicole de ce a luat decizia de a bloca adoptarea bugetului pentru anul 2019. Este în mod evident un joc electoral pe care îl face însă pe spatele românilor. Dl președinte Iohannis dovedește că nu cunoaște lucruri elementare, când a afirmat că lipsesc 1,4 mld de lei de la bugetul de pensii”.

„În realitate, în anul 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 mld lei, ca urmare a transferului de contribuții de la angajator la salariați, o altă măsură pe care dl președinte Iohannis a criticat-o, măsura care însă și-a arătat eficiența. O altă dezinformare pe care domnul președinte a aruncat-o cu nonșalanță în spațiul public este legată de mărirea pensiilor”, a mai spus premierul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×