Vești bune pentru elevi și pensionari! De când pot circula gratuit la STB

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/02/2019, 15:41
Vești bune pentru elevi și pensionari! De când pot circula gratuit la STB GALERIE FOTO
Elevii și pensionarii pot circula gratuit la STB de la jumătatea lunii februarie 2019

Elevii și pensionarii din București pot circula gratuit, de la începutul acestei luni, cu mijloacele de transport în comun. Conform directorului general al Societății de Transport București(STB), Andrei George Crec, de la jumătatea lunii februarie 2019 se va acorda gratuitate pe transportul public pentru toți elevii Capitalei.

De menționat este că aceștia vor beneficia de transportul fără plată indiferent de notele lor, însă se va menține facilitatea și pentru pensionari. „Noi vom da această gratuitate de la jumătatea lunii februarie, pentru toţi elevii din Bucureşti, indiferent de…. note.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Elevii și pensionarii pot circula gratuit la STB de la jumătatea lunii februarie

Se va menţine, de asemenea, şi la pensionari şi vom introduce şi pentru însoţitorul pensionarului. Există un regulament în acest sens. Trebuie modificat regulamentul şi contractul de delegare, ceea ce se va face în următoarea şedinţă a Consiliului General”, a menționat directorul general al STB.

Vești bune pentru elevi și pensionari! De când pot circula gratuit la STB
Coform directorului general al STB, înainte de toate trebuie modificat regulamentul și contractul de delegare

Totodată, acesta a explicat că mare parte din tarifele la titlurile de călătorie nu pot fi luate în calcul în perioada următoare, deoarece întâi de toate trebuie să fie îmbunătățite condițiile de transport din București, adică să se circule la standarde europene.

Vești bune pentru elevi și pensionari! De când pot circula gratuit la STB
Elevii pot călători gratuit neținându-se cont de notele acestora

„Tariful pe călătorie la transportul în comun de suprafaţă este cel mai mic din ţară, raportat la reţeaua de transport, dar nu s-a făcut nicio solicitare de majorare a tarifelor. Cu siguranţă se aşteaptă ca şi condiţiile să se îmbunătăţească. Când se va circula la standarde europene poate că atunci se va pune în discuţie şi o mărire de tarif, dar în momentul de faţă, nu”, a adăugat Andrei Georg Crec.

Anunț oficial STB

Pe pagina de Facebook a STB, aceștia au anunțat oficial detalii despre abonamentele reduse și gratuite pentru elevi. „STB SA emite abonamente reduse și gratuite pentru elevi după data de 11 februarie 2019 Referitor la informațiile difuzate în spațiul public, pe rețele de socializare sau prin sisteme de mesagerie, potrivit cărora elevii bucureșteni ar trebui să se prezinte, până la data de 10 februarie 2019, la centrele de vânzare ale STB SA pentru a obține abonamente gratuite, STB SA face următoarele

PRECIZĂRI

STB SA va începe emiterea/ încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând data de 11 februarie 2019. în conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018.
Astfel, abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere și încărcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum și cartea de identitate – în cazul elevilor cu vârsta de peste 14 ani – cu evidențierea domiciliului stabil sau provizoriu.

Vești bune pentru elevi și pensionari! De când pot circula gratuit la STB
STB a făcut anunțul oficial privint abonametele gratuite pentru elevi

Pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinței doveditoare/ carnetului de elev, cu ștampila unității de învățământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere. Elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu şi indiferent de forma de învăţământ (curs de zi, frecvenţă redusă).

Vești bune pentru elevi și pensionari! De când pot circula gratuit la STB
STB va începe emiterea abonamentelor gratuite din data de 11 februarie 2019

De prevederile actelor legislative menționate beneficiază numai elevii din învăţământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal şi profesional, cu vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale. Abonamentele cu reducere/ gratuitate nu sunt valabile pe liniile expres și pe liniile speciale. Validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie”, este anunțul Societății de Transport București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×