Veste tristă despre Valentin Uritescu. Ajuns la 78 de ani, actorul are mari probleme

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
05/06/2019, 12:53
Veste tristă despre Valentin Uritescu. Ajuns la 78 de ani, actorul are mari probleme GALERIE FOTO
Valentin Uritescu a primit premiul pentru întreaga activitate de actor în cadrul Premiilor Gopo, în 2017 Sursa foto: click.ro

Celebrul actor român, Valentin Uritescu a împlinit ieri, 4 iunie, onorabila vârstă de 78 de ani. Actorul suferă de mai bine de trei decenii de o formă ușoară a bolii Parkinson care din păcate, s-a agravat și în acest moment Valentin Uritescu nu se mai poate deplasa și stă mai mult acasă. Ultima dată când a fost văzut în spațiul public a fost la decernarea Premiilor Gopo când a primit premiul pentru întreaga activitate.

Actorul Valentin Uritescu suferă de Parkinson și a încercat să-și pună capăt zilelor

Îndrăgitul actor român, Valentin Uritescu a ajuns la vârsta de 78 de ani, iar prietenii și colegii de teatru i-au transmis mesaje și urări. Bucuria i-a fost umbrită doar de problemele de sănătate de care suferă de mai bine de 3 decenii care din păcate, nu îl mai lasă să se deplaseze.  „Nu se simte prea bine. Îi este imposibil să se deplaseze ca altădată, ca acum câţiva ani la Premiile Gopo, când şi-a ridicat premiul. Acum nu mai poate să meargă”, a declarat soţia actorului, Valeria pentru click.ro.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Actorul a fost diagnosticat cu Parkinson la vârsta de 33 de ani, veste care l-a adus în pragul sinuciderii. „Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!» Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!». Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a povestit aceasta.

Valentin Uritescu a fost văzut ultima dată în spațiul public în 2017 când și-a ridicat premiul pentru întreaga activitate din cadrul Premiilor Gopo. „Acum stau acasă, mă mai uit la televizor. Nu mai scriu cărţi, am scris trei, ultima a fost în 2016, «Bântuit de vieţile altora», în care am povestit despre rolurile grele pe care le-am avut. Dar nu s-au vândut şi am zis să nu mai scriu. Am mai jucat în câteva seriale, au zis să mă resusciteze cumva, însă e mai greu, pentru că îmi e frică să nu greşesc în faţa camerei de filmat. Nu mai am nici casă cu grădină, am vândut tot pentru nepoata noastră, bolnavă de leucemie, însă nu am mai putut-o salva”, au fost cuvintele lui Uritescu.

Actorul, Valentin Uritescu s-a retras din spațiul public în 2017
Celebrul actor român, Valentin Uritescu suferă de Parkinson încă de la vârsta de 33 de ani. Din păcate, boala la adus în stadiul în care nu se mai poate deplasa
Sursa foto: cancan.ro

Actorul are o căsnicie frumoasă de 52 de ani, cu Valeria

Valeria, soția actorului regretă că nu s-a căsătorit religios cu Valentin Uritescu în urmă cu 52 de ani pentru că ea ”nu credea în preoți”. „Într-un final, da, am regretat. Eu credeam doar în Dumnezeu. Toate celelalte le-am considerat rânduieli ale oamenilor, ori Valentin m-a făcut să-mi schimb părerea. Am înţeles că biserica este casa Domnului şi că nu toţi preoţii sunt vicioşi”.

Cuplul Uritescu are un băiat, Bogdan Uritescu (51 de ani) care este cascador, actor și regizor. Actorul are o legătură foarte strânsă cu fiul său alături de care a jucat pe scena Teatrului „Nottara”, în piesa „Mincinosul”. Unicul moștenitor a devenit și el tată la rândul lui și așa actorul a devenit bunicul lui Vlăduț.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×