Veste supremă pentru toți bucureștenii. Capitala va deveni o mină de aur în scurt timp!

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
14/10/2019, 17:18
Veste supremă pentru toți bucureștenii. Capitala va deveni o mină de aur în scurt timp!
Bucureștiul este pentru al doilea an consecutiv cea mai căutată destinație turistică din Europa. Sursa foto: economica.net

Capitala României are un potențial major de dezvoltare și a ajuns pentru al doilea an în rândul destinațiilor turistice căutate. Așadar, Bucureștiul și-a păstrat poziția câștigată anul trecut și a rămas pe prima poziție în rândul destinațiilor din Europa căutate de turiști.

Potrivit unui studiu București are un potențial uriaș de dezvoltare

Indexul Global Mastercard de Destinaţii Urbane a publicat astăzi, 14 octombrie, studiul care arată că Bucureștiul este pentru al doilea an consecutiv pe primul loc în topul destinațiilor din Europa. Rezultatele acestui studiu arată că din anul 2009 și până în prezent numărul turiștilor care au apelat la servicii de cazare în București a crescut cu 76%. Așadar, 1,4 milioane de turiști s-au cazat în Capitală în ultimul an.

Dacă anul trecut un turist cheltuia în medie 200 de dolari pe zi, anul acesta valoarea medie cheltuită pe zi a ajuns la 105 dolari. Totodată, orașul numit și „micul Paris” a înregistrat conform aceluiași studiu un procent de 10,3% în ceea ce privește potențialul de dezvoltare. Podiumul este ocupat de Lisabona și Tel Aviv. În Indexul Global Mastercard de Destinaţii Urbane 2019 mai sunt Moscova, Hamburg, Dusseldorf, Budapesta, Santa Cruz de la Palma, Copenhaga şi Istanbul.

Ce obiective turistice vizitează oamenii
1,4 milioane de turiști s-a cazat în Capitală în ultimul an. Sursa foto: infoturism.ro

Pe plan mondial Bangkok este destinația turistică cea mai căutată

„Deşi a existat o schimbare semnificativă în rândul turiştilor care aleg oraşele mai mici, primele 10 oraşe din top au rămas, în mare măsură, consecvente în acest sens. Londra, Paris şi Bangkok se află pe primele 3 poziţii din 2010, Bangkok fiind nr. 6 în ultimii şapte ani. New York este un alt oraş care se află în top 10, cu 13,6 milioane de turişti care apelează la servicii de cazare, în acest an”, se notează în studiu, potrivit stirileprotv.ro.

Indexul Global Mastercard de Destinaţii Urbane 2019 dezvăluie că cea mai căutată destinație turistică la nivel mondial este Bangkok unde se cazează anul peste 22 de milioane de turiști. La nivel global locurile doi și trei sunt ocupate de Paris, respectiv Londra unde 19 milioane de turiști apelează la servicii de cazare. De asemenea, mai multe previziuni arată că Tokyo, capitala Japoniei, ar urma să aibă o creștere semnificativă a numărului de turiști. Topul listei în ceea ce privește suma cheltuită de către turiști în timpul unei șederi este ocupat de Dubai. Turiștii care ajung aici cheltuie în medie 553 de dolari pe zi.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×