Se amână plata ratelor la bănci! Anunțul făcut de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: “O să anunțăm OUG”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 21:15
Se amână plata ratelor la bănci! Anunțul făcut de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor: “O să anunțăm OUG”
Veste enormă pentru români: cei care nu își pot plăti ratele vor putea cere amânarea plății. Sursa foto: Hepta

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat, marți, că Guvernul va emite o ordonanță de urgență pentru ca românii care nu își pot plăti ratele să poată cere amânarea plății.

Românii vor putea cere amânarea ratelor la credite

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat, marți seară, pentru Digi24, că Executivul condus de Ludovic Orban are în plan o ordonanță de urgență prin care cei care românii care nu își pot plăti ratele să poată cere amânarea plății, prin depunerea unei cereri la banca de unde au luat împrumutul.

Ministrul Finanțelor a precizat că această măsură va fi prezentată joi, printr-o ordonanță de urgență, iar aplicabilitatea ei va fi pe un termen mai lung, ”mai aproape de șase luni, decât de trei luni”.

Florin Cîțu a precizat, la Digi24, că persoanele cu credite bancare vor fi ajutate și după această perioadă, însă ministrul a declarat că nu poate fi vorba despre o ștergere a ratelor, ci mai degrabă de o păsuire de care vor beneficia nu doar persoanele fizice, ci și cele juridice.

„Este un prim pas pentru a veni cu o soluție pentru toți clienții pe care o vom anunța joi, printr-o ordonanță. Va merge pentru o perioadă mai mare decât starea de urgență. Va fi implicat și statul. Cei care vor cere, vor avea acces la această facilitate”, a precizat Cîțu.

Ministrul Finanțelor a mai spus că măsura se va întinde pe câteva luni, însă nu a precizat un termen clar, întrucât măsura va depinde și de epidemia de coronavirus.

„Va fi vorba despre luni, nu despre ani. Eu voi prezenta premierului o soluție finală și va fi decisă în ședința de guvern de joi. Mai aproape de șase luni. Va fi o păsuire, nu o ștergere a ratelor. O păsuire și pentru persoane fizice și îi vom ajuta și după aceea”, a mai spus Florin Cîțu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×