Vești proste pentru șoferi. Rovinieta nu se prelungește automat în perioada stării de urgență

în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 18:49
Vești proste pentru șoferi. Rovinieta nu se prelungește automat în perioada stării de urgență
Vești proste pentru șoferi. Rovinieta nu se prelungește automat în perioada stării de urgență. Sursa foto: Hepta

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vine cu vești neplăcute pentru șoferi, anunțând că rovinieta nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă din România.

Rovinieta nu se prelungește automat în perioada stării de urgență

CNAIR a transmis tuturor șoferilor că rovinieta nu se va prelungi automat în perioada stării de urgență. Motivul pentru această decizie constă în faptul că aceasta nu se încadrează în categoria documentelor eliberate de autoritățile publice, așa cum sunt ele prevăzute în lege.

Astfel, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut următorul anunț pentru a lămuri situația după ce în spațiul public au apărut mai multe informații contradictorii despre rovinietă.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public şi întrebările primite în această perioadă cu privire la menţinerea valabilităţii rovinietelor care expiră în perioada stării de urgenţă, CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că rovinietele NU SE ÎNCADREAZĂ în categoria «documentelor eliberate de autorităţile publice».

Motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârşitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful”, a transmis CNAIR, printr-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției.

Ce acte își mențin valabilitatea

Cu alte cuvinte, rovinieta nu intră sub incidența Art.14 din Decretul preşedintelui pentru instituirea stării de urgenţă, care prevede că ”se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă”.

Drept urmare, șoferii vor trebui să își achiziționeze o nouă rovinietă, în caz că aceasta expiră pe perioada stării de uurgență din România.

Cu toate acestea, CNAIR oferă posibilitatea achiziționării de roviniete și online, de pe site-ul oficial al companiei, ce poate fi accesat AICI.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×