Un site închis și un articol blocat pe altul pentru distribuirea de fake news în starea de urgență

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 18:38
Un site închis și un articol blocat pe altul pentru distribuirea de fake news în starea de urgență
Incă două site-uri închise pentru distribuirea de fake news în starea de urgență. Sursa foto: Hepta

Grupul de Comunicare Strategică anunță, miercuri, că încă două site-uri ce promovau știri false au fost închise.

Un site închis și un articol blocat pe altul pentru promovarea știrilor false

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a luat act de propunerea de eliminare la sursă a conținutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro (https://bpnews.ro/2020/02/24/coronavirusul-ucis-de-polidin/),

Autoritățile române au luat decizia de a bloca conținutul articolului întrucât reprezentanții acestuia, contactați de Grupul de Comunicare Strategică, nu au corectat informațiile false prezentate în articolul de mai sus.

Reprezentanții MAI au transmis că un alt site a fost închis, pe motiv că publica în mod constant informații false.

„De asemenea, GCS a solicitat ministrului Afacerilor Interne blocarea totală a accesului la conținutul site-ului breackingnews.xyz.

Site-ul a fost creat din afara României

Solicitarea a fost întemeiată pe faptul că portalul web a publicat în mod constant informații false, cu scopul evident de a dezinforma și a induce panica”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În plus, autoritățile române mai spun că site-ul breackingnews.xyz a fost generat pe o platformă din afara țării noastre și nu are reprezentanți care să poată fi contactați.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a transmis decizia către ANCOM, instituție care a pus deja în aplicare măsurile necesare.

Autoritățile române au transmis în trecut avertismentul că publicațiile care vor promova informațiile false despre epidemia de coronavirus vor fi blocate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×