Val saharian în Romania. Temperaturi record pentru luna noiembrie

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 22:00
Val saharian în Romania. Temperaturi record pentru luna noiembrie
Valul saharian aduce vreme neobișnuit de caldă în România. Sursa foto: adevarul.ro

Deși pare greu de crezut, luna noiembrie a adus în țara noastră temperaturi neobișnuit de ridicate, demne mai degrabă de zilele toride de vară. Miercuri, spre exemplu, s-au înregistrat chiar și 25 de grade Celsius în multe dintre regiunile țării, prilej pentru terase și gelaterii să-și reia activitatea, chiar dacă sărbătorile se apropie cu pași repezi. Meteorologii au oferit, însă, răspunsul la întrebarea care stă acum pe buzele fiecăruia dintre noi.

Valul saharian aduce temperaturi record în țara noastră

Potrivit stirileprotv.ro, „vinovat” pentru valorile termice record din aceste zile este un val de aer venit tocmai din Africa. Mai concret, un val de aer saharian traversează România și ne aduce un început de noiembrie cu care nu ne este dat să ne întâlnim prea curând.

Vremea splendidă i-a determinat pe oameni să ia cu asalt parcul Herăstrău din Capitală. Dornici de distracție, bucureștenii au închiriat bărcuțe și s-au plimbat cu vaporașul, în condițiile în care anul trecut debarcaderul era de mult închis. De asemenea, la terase, clienții au stat în tricouri și au comandat băuturi răcoritoare, povestesc patronii, frecându-și mâinile de bucurie la vederea profitului pe care l-au obținut.

Vremea va rămâne caldă până duminică

Vestea bună e că vrema va rămâne caldă până duminică, perioadă în care mercurul din termometre va înregistra valori de până la 25 de grade Celsius, în condițiile în care anul trecut purtam haine groase și ne pregăteam pentru iarnă. „Este destul de ciudat dar încălzirea globală se accentuează, deci trebuie să ne acomodăm cu vremurile”, a declarat o tânără pentru sursa citată.

În București, dar și la mare, vom avea parte de temperaturi specifice zilelor de vară, cu 9 sau 10 grade mai mult decât ar fi normal în această perioadă. De săptămâna viitoare, însă, temperaturile vor reveni la valorile normale pentru intervalul în care ne aflăm.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×