Vaccin candidat împotriva coronavirus! Ar putea fi utilizat până la începutul anului viitor

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 10:26
Vaccin candidat împotriva coronavirus! Ar putea fi utilizat până la începutul anului viitor GALERIE FOTO
Un vaccin ar putea fi gata până la începutul anului viitor. Sursa foto - hepta.ro

Vaccin candidat împotriva coronavirus! O companie farmaceutică din Statele Unite, Johnson&Johnson (J&J) a anunţat la începutul săptămânii că a selectat un vaccin care urmează să fie testat pe oameni până în septembrie. Acesta ar putea fi gata pentru utilizarea de urgenţă până la începutul anului viitor.

Vaccin candidat împotriva coronavirus!

De altfel, americanii au precizat că au semnat un acord cu Autoritatea pentru Cercetare şi Dezvoltare Avansată în domeniul Biomedical (BARDA), aflat în subordinea Guvernului lui Trump, pentru investirea unei sume de 1 miliard de dolari în acest scop.

J&J a început să lucreze în ianuarie la vaccinul experimental, Ad26 SARS-CoV-2, utilizând aceeaşi tehnologie pe care a folosit-o pentru a dezvolta un vaccin candidat contra Ebola.

Ar putea fi utilizat până la începutul anului viitor

Trebuie specificat că tehnologia combină virusul unei răceli comune, incapabil să se reproducă, şi fragmente de COVID-19, în încercarea de a genera un răspuns imunitar la om.

„Am testat mai multe vaccinuri candidat pe animale pentru a-l selecta pe cel mai bun. A fost nevoie de 12 săptămâni”, a declarat Paul Stoffels, director ştiinţific la J&J.

Există o certitudine până în acest moment. Deși nu a fost dezvoltat niciun vaccin eficient împotriva unui virus din familia coronavirusului, Stoffels estimează că acest lucru este acum realizabil.

Se întâmplă lucrul acesta pentru că echipa lui care lucrează pentru descoperirea vaccinului este aceeaşi cu cea care a dezvoltat un vaccin candidat pentru Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), în 2002-2003. Activitatea a fost întreruptă când epidemia a fost controlată, după ce a ucis aproape 800 de persoane.

„Chestiunea este aceea de a şti dacă este necesară protecţia împotriva infecţiei sau contra unei forme grave a bolii”, a explicat Stoffels.

„Pentru multe boli, precum gripa, pentru care există vaccinare anuală, este vorba despre protejarea faţă de forma severă, nu neapărat împotriva infecţiei”, a adăugat el.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×