Donald Trump propune închiderea statului New York: ”Este un punct fierbinte”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 22:42
Donald Trump propune închiderea statului New York: ”Este un punct fierbinte”
Donald Trump propune închiderea statului New York: ”Este un punct fierbinte”. Sursa foto: Hepta.ro

Statele Unite ale Americii se află pe primul loc la nivel mondial la numărul de persoane infectate cu COVID-19, motiv pentru care președintele Donald Trump ia în calcul închiderea statului New York cel mai afectat la ora actuală.

Statul New York ar putea fi pus în carantină din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus s-a răspândit într-un ritm uluitor în America, țara cea mai afectată în momentul de față. La ora actuală în Statele Unite ale Americii 116.050 de persoane au fost diagnosticate pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus, New York fiind zona „fierbinte”.
Președintele american Donald Trump nu exclude plasarea statului New York în carantină, mai ales pentru că aici sunt concentrate cele mai multe cazuri cu COVID-19. Mai exact, 52.318 de locuitorii din New York sunt infectați cu coronavirus, în timp ce alte 728 de persoane și-au pierdut viața.

Ce alte zone ar mai putea intra în carantină în SUA

„New York, New Jersey, probabil încă unul sau două alte locuri, unele părți din Connecticut, mă gândesc la asta”, a mai completat șeful statului american.
Donald Trump a ținut să precizeze că în situația în care se va institui carantina aceasta va fi pentru o perioadă scurtă. Totodată, președintele SUA a mai adăugat că a discutat pe această temă și cu guvernatorul statului New York Andrew Cuomo.
Cuomo a confirmat faptul că a avut o discuție telefonică cu liderul de la Casa Alba în această dimineață, dar nicidecum nu a fost abordată problema unei eventuale carantine.

„Nici nu știu cum s-ar putea aplica ea din punct de vedere legal”, a ținut să sublinieze guvernatorul statului New York.

Ultimele date arată că în Statele Unite ale Americii se înregistrează peste 116.050 de cazuri și 1.937 decese, țara având probleme serioase în gestionarea pandemiei de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×