Vacanță la Lacul Oașa. Singurul loc unde vei avea parte de liniște și de o priveliște superbă

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
23/07/2019, 15:28
Vacanță la Lacul Oașa. Singurul loc unde vei avea parte de liniște și de o priveliște superbă GALERIE FOTO
Vacanță la Lacul Oasa. Sursa foto: antenasatelor.ro

FANATIK îți recomandă ca următoarea vacanță s-o petreci la lacul Oașa! Este un obiectiv turistic nu foarte cunoscut în România, de aceea sălbăticia locului este cea care te face să-ți reîncarci bateriile foarte ușor, departe de aglomerația orașului. Lacul este situat chiar lângă Transalpina. Așadar, când te hotărăști să faci o vizită pe cea mai spectaculoasă șosea din Europa, te poți abate puțin din drum pentru a vedea minunăția de lac Oașa.

Vacanță de neuitat la Lacul Oașa

Barajul Oașa a condus la formarea lacului de acumulare Oașa, pe râul Sebeș, și este situat la granița județelor Alba și Sibiu, în Munții Șureanu. Situat la altitudinea de 1255 m, cu o suprafață de 441 ha și 136 mil. m3 de apă, este cel mai mare dintre lacurile de acumulare amenajate pe cursul râului Sebeș. Cu maşina putem ajunge la lac pe Transalpina, DN17 sau DN14.

Această zonă montană cu aspect depresionar impresionează prin imaginea versanţilor acoperiţi cu păduri întinse de molid ce se oglindesc în apele liniştite ale lacului. Ambele maluri care înconjoară lacul pot fi străbătute pe jos sau cu ajutorul maşinii.

Vacanță la Lacul Oasa
Vacanță la Lacul Oasa. Sursa foto: locuridinromania.ro

Lacul Oașa face energie electrică și începe să atragă turiștii ca un magnet

Lacul Oașa face energie electrică! În anul 1980 a fost pusă în funcțiune centrala subteranã Gâlceag, care valorificã potențialul energetic înmagazinat în lacul Oașa. Hidrocentrala Gâlceag, de tip cavernă, cu aducțiunea principală constituită dintr-o galerie lungă de 8,2 km, este echipată cu două grupuri de tip Francis de 75 MW fiecare.

Lacul Oasa poate ajunge unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din zonă, în câțiva ani, datorită peisajelor superbe din zona și poziționării privilegiate. Barajul este punctul de plecare a doua trasee montane spectaculoase către vârful Cindrel, dar și locul ideal pentru pasionații de pescuit deoarece lacul Oașa găzduiește numeroase exemplare de păstrăv și crăiete.

Una dintre asezările din apropierea lacului este comuna Voineasa, cunoscută pentru peisajele pitorești și aerul curat. Iată câteva sugestii de cazare în localitatea Voineasa:

  • Zan Hotel Voineasa – 260 de lei/o noapte/2 persoane + mic dejun
  • Pensiunea Bella Venere Voineasa – 80 de lei/o noapte/2 persoane
  • Pensiunea Fântânița Haiducului – 100 de lei/o noapte/2 persoane
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×