Oraşul răsărit din ape, în Argentina! Are un singur locuitor GALERIE FOTO

Filon Stan  
înGalerie foto
09/10/2017, 12:51
Oraşul răsărit din ape, în Argentina! Are un singur locuitor GALERIE FOTO

Lacul le-a înapoiat oraşul! După 30 de ani, argentinienii se pot plimba din nou pe străzile oraşului Epecuen, dispărut sub ape în anul 1985. Ruinele au devenit între timp un obiectiv turistic. Oraşul a fost pe vremuri o staţiune balneară foarte căutată în Argentina. Turiştii nu mai conteneau să sosească pentru apa tămăduitoare foarte sărată, deşi se află la 550 de kilometri sud-vest de capitala Buenos Aires. Apa era de 10 ori mai sărată decât cea din ocean. Vezi mai multe imagini sus, în Galeria Foto!

1.500 de persoane deserveau 20.000 de turişti pe sezon. În timpul epocii de aur a Argentinei, aceleaşi trenuri care duceau cereale în afara oraşului aduceau vizitatorii din capitală pentru a se relaxa în băile termale din Epecuen. Tot în acea perioadă, exista şi un sat vecin cu staţiunea, care s-a scufundat prin anii 1920. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 7 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Oraşul răsărit de sub ape, îngrijit de un singur locuitor

După o furtună foarte puternică şi după iernile umede, lacul s-a revărsat pe 10 noiembrie 1985. În doar câteva zile, casele s-au scufundat sub aproape 10 metri de apă sărată corozivă.

Pablo Novak este singurul locuitor , el refuzând sa plece când lacul s-a revărsat. Ajuns la venerabila vârstă de 85 de ani, încă trăieşte la marginea oraşului, primindu-i pe cei care se rătăcesc pe străzile distruse.

„Înainte, staţiunea era căutată pentru curele de sănătate care se făceau aici. Veneau oamenii la tratament. Acum vin să vadă ruine. Un bărbat care venea cu părinţii aici, mergând pe străzile acum pustii, a plâns când a văzut cum arată staţiunea”, a povestit Pablo Novak.

„A fost nevoie doar de 20 zile pentru ca oraşul să se scufunde sub aproape 10 de metri de apă. Pe măsură ce anii trec, apa începe să se retragă”, spune bătranul.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×