USR îi cere lui Victor Ciorbea să conteste la CCR ordonanța de urgență

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
22/12/2018, 15:01
USR îi cere lui Victor Ciorbea să conteste la CCR ordonanța de urgență GALERIE FOTO
USR îi cere lui Victor Ciorbea să conteste la CCR ordonanța de urgență

Nici bine nu a fost adoptată OUG privind privind introducerea unor noi taxe, printre care se numără și măsuri fiscale, că Uniunea Salvaţi România (USR) a solicitat Avocatului Poporului să o conteste la Curtea Constituţională. Vă reamintim că ordonanța aduce schimbări și la Pilonul II de pensii, iar de la 1 ianuarie 2019, orele suplimentare nu se vor mai plăti, iar accizele la țigări se majorează. Astfel, fumătorii vor scoate mai mulți bani din buzunar în cazul în care nu renunță la acest viciu.

„Un prim efect va fi creşterea preţului la energie şi telecomunicaţii, crescând inflaţia şi sărăcind populaţia. Pe cale de consecinţă consumul şi investiţiile vor scădea drastic, cauzând o reducere a economiei şi o adâncire a găurii bugetare. În această situaţie, cel mai probabil sistemul financiar nu va mai putea finanţa deficitele şi guvernul va fi forţat să apeleze la Fondul Monetar Internaţional – pentru că nu va mai avea bani pentru plata salariilor şi pensiilor”, se arată într-un comiunicat al USR.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

USR îi cere lui Victor Ciorbea să conteste la CCR ordonanța de urgență

Potrivit reprezentanților Uniunii Salvați România, ordonanța Guvernului României, „în loc să ajute reglarea anumitor disfuncții în piața financiară” – iar un exemplu este reprezentat de gradul prea mic de creditare către IMM-uri – „va crea efecte în lanț, care ne vor arunca în recesiune și tăieri bugetare” în anul care vine.

„Uniunea Salvaţi România solicită Avocatului Poporului să conteste de urgenţă ordonanţa lăcomiei PSD la Curtea Constituţională pentru a proteja viitorul românilor care riscă să rămână pe drumuri din cauza concedierilor şi a ratelor la bănci care vor exploda din cauza inconştienţei PSD-ALDE. USR avertizează că ordonanţa lăcomiei, adoptată de Guvernul PSD-ALDE, va declanşa o criza uriaşă care va săraci toţi oamenii din România – nu doar pe cei din privat, ci şi pe bugetari. Guvernul PSD-ALDE este în incapacitate de plată, deja nu mai sunt bani pentru pensii şi salarii, iar Teorodovici şi Dăncilă trebuie să stoarcă şi mai mulţi bani de la români, pentru a putea acoperi cheltuielile iresponsabile de anul viitor”, se arată în același document.

USR a mai subliniat că, deși ar trebui să elimine pensiile speciale şi cumulul pensie-salariu la stat, Guvernul PSD-ALDE „preferă să lovească în milioanele” de oameni care lucrează pe salarii mici şi sunt cinstiţi.

Victor Ciorbea, în funcția de Avocat al Poporului

Președintele USR, atac dur la adresa premierului României

Viorica Dăncilă minte cu cinism românii atunci când susţine că acest OUG va îmbunătăţi nivelul de trai din ţara noastră şi va atrage investitorii. În condiţiile actuale de impredictibilitate şi taxare, investitorii vor ocoli România, orice companie serioasă nu poate rezista într-o ţară în care de pe o zi pe alta se modifică zeci de legi în domeniul fiscal prin ordonanţă de urgenţă şi derogare de la Codul Fiscal”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, relatează Agerpres.

Închide ×