Uraganul Michael a devastat Florida! ”Este vorba de cea mai gravă furtună din ultimul secol”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/10/2018, 11:01
Uraganul Michael a devastat Florida! ”Este vorba de cea mai gravă furtună din ultimul secol” GALERIE FOTO
Uraganul Michael a devastat Florida!

Uraganul Michael a devastat Florida! Cel puțin un om și-a pierdut viața și mai multe orașe au fost distruse. Acesta a lovit miercuri seara, pe data de 10 octombrie, începând cu nord-vestul statului Florida, reușind să nimicească multe case din orașul Panama City. În prezent, meteorologii anunță că acum se află în pericol statul Georgia. Uraganul Michael a fost inițial încadrat la categoria patru, urmând ca, ulterior, să primească categoria trei. Datorită intensității cu care au bătut rafalele de vânt și anume: 125 de kilometri pe oră, uraganul Michael a fost declarat primul de această categorie în statul Georgia din anul 1898 până acum. Presa americană confirmă că puterea furtunii a scăzut, dar că situația se încadrează tot la cele periculoase.

De asemenea, și președintele american Donald Trump va veni în sprijinul localnicilor. Acesta va sosi în Florida următoarea săptămână, la cererea guvernatorului Rick Scott. Lindsay Walters, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a afirmat vizita președintelui. ”La cererea guvernatorului Rick Scott, preşedintele va călători în Florida săptămâna viitoare pentru a nu interfera cu eforturile curente de salvare”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump.

Uraganul Michael a distrus Florida
Uraganul Michael a distrus casele localnicilor

Uraganul Michael a devastat Florida! Oamenii legii sunt pregătiți cu 1,5 milioane de mese calde

Oamenii legii sunt și ei pe baricade pentru a da o mână de ajutor familiilor ce au fost afectate de uraganul Michael. Aceștia au deja pregătiți peste un milion de litri de apă, dar și 1,5 milioane de mese calde.

Tototdată, guvernatorul statului american al Floridei a anunțat că există deja grupări de muncitori, 19.000 la număr, care vor curăța zonele nimicite de furtună. Iar, o dată cu aceștia, vor veni și 1.000 de salvatori pentru a se asigura că nu mai există persoane aflate în suferință, pregătiți în caz de nevoie. ”Este vorba de cea mai gravă furtună care afectează statul Florida în ultimul secol”, a declarat guvernatorul Rick Scott.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×