Uniunea Europeana vrea sa interzică călătoriile în Europa cu excepția celor urgente

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 18:07
Uniunea Europeana vrea sa interzică călătoriile în Europa cu excepția celor urgente
Uniunea Europeana vrea sa interzică călătoriile în Europa cu excepția celor urgente. Sursa foto: Hepta

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus interzicerea temporară a călătoriilor în Europa, cu excepția celor urgente, pentru o perioadă de 30 de zile, informează Bloomberg.

Cetățenii UE nu ar mai putea călătorii decât în cazuri urgente

Ursula von der Leyen a propus adoptarea unei măsuri ce ar presupune ca toate călătoriile ce nu sunt considerate urgente să fie suspendate la nivelul UE pentru o perioadă de 30 de zile, în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului.

Astfel, președintele Comisiei Europene a informat liderii Grupului celor 7 econimii industriale avansate despre ideea de a interzice călătoriile, în timpul unei conferințe telefonice, luni.

Restricțiile, care ar trebui însă aprobate de liderii Uniunii Europene, ar putea fi prelungite „atâta timp cât va fi nevoie” după o perioadă inițială de 30 de zile, a spus președintele CE pe Twitter.

Propunerea Comisie Europene vine după ce un număr alarmant de state membre UE au luat mai multe măsuri pentru a limita sau interzice călătoriile dinspre și către zonele afectate grav de coronavirus, întrucât expații încearcă să revină în număr cât mai mare în țările de origine.

Cine va face excepție de la noul plan

Călătoriile dintre UE și Regatul Unit vor fi permise conform planului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, ce va fi finalizat marți, a mai precizat von der Leyen.

Cu Europa în centrul pandemiei de coronavirus, noul plan al liderilor europeni are scopul de a găsi un teren comun între statele membre, fără a afecta libera circulație a bunurilor în interiorul UE.

Astfel, potrivit acestui plan, vor fi exceptate de la interdicție persoanele din statele membre ce se întorc acasă, angajații din sistemele medicale și cercetătorii care lucrează în acest moment la tratamente împotriva COVID-19, precum și anagajații de la frontiere.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×