Ungaria și România au decis să redeschidă frontiera comună pentru navetiști, conform unui anunț făcut de Peter Szijjarto, ministrul de externe maghiar.
România și Ungaria își redeschid granița
Închiderea granițelor e una dintre cele mai comune măsuri luate de toate țările din Uniunea Europeană în lupta cu pandemia de coronavirus.
Ungaria a fost printre primele țări din Europa care a decis să restricționeze traficul la granițele sale în efortul de a opri răspândirea bolii, însă acest lucru se va schimba pentru a-i ajuta pe cei care fac naveta în fiecare zi pentru a ajunge la muncă, conform Digi 24.
Liderii țărilor au de luat decizii complicate pentru a proteja atât sănătatea oamenilor, cât și economia, lucru recunoscut de ministrul de externe maghiar.
„Şi pe lângă protejarea sănătăţii oamenilor, treaba noastră este să facem tot posibilul pentru a menţine economia în funcţiune”, a punctat Szijjarto.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
În aceste condiții, autoritățile din România și Ungaria au acceptat să permită accesul peste granița comună acelor persoane care locuiesc la cel mult 30 de kilometri de frontieră. Mai exact, cetățenii maghiari sau români care lucrează în țara vecină.
Punctele de frontieră care vor fi deschise pentru navetiști vor fi anunțate în curând. Această măsură este luată pentru a încuraja economia din ambele țări, conform guvernanților maghiari.
Economia sau sănătatea?
În această perioadă devine tot mai clar că întreaga criză de sănătate cauzată de coronavirus va fi secondată de o criză financiară fără precedent. Liderii țărilor importante din lume au decis ca oamenii să stea închiși în casă pentru a evita răspândirea bolii, însă această măsură nu poate fi luată pe termen lung.
Președintele SUA, Donal Trump, și-a exprimat punctul de vedere pe Twitter, și a lăsat să se înțeleagă că va veni momentul când economia va trebuie să fie mai importantă decât sănătatea oamenilor.
„Nu putem lăsa leacul să provoace mai multe daune decât boala”, a scris Trump. Concret, președintele SUA ia în considerare scenariul în care omenirea va fi nevoită să conviețuiască cu virusul, chiar și cu riscul morții.
- 906 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România
- 226 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Ungaria