Unde au ajuns sumele uriașe strânse la Teledonul Antenelor, contestat de Andreea Berecleanu. Românii trebuie să știe pe ce s-au dat banii lor

Dan Suta   
în Stiri mondene
31/03/2020, 10:25
Unde au ajuns sumele uriașe strânse la Teledonul Antenelor, contestat de Andreea Berecleanu. Românii trebuie să știe pe ce s-au dat banii lor
Banii strânși la teledonul Antenelor, contestat de Andreea Berecleanu, investiți în aparatură medicală. Sursa foto: capturi Antena 1. Colaj: Fanatik

Unde au ajuns sumele uriașe strânse la Teledonul Antenelor organizat pe 29 martie? Asta se întreabă mulți români după ce Andreea Berecleanu, fosta prezentatoare a Observatorului de la Antena 1, a criticat acțiunea Antena Group.

60 de ventilatoare cumpărate din banii strânși la Teledonul Antenelor

Andreea Berecleanu a încins spiritele în ultimele ore cu atacurile sale la gestul făcut de Antene. Pe scurt, trustul Intact a pus la cale un teledon duminica trecută pentru strângerea de fonduri pentru utilarea spitalelor din România, care acum se luptă să supraviețuiască.

S-au strâns peste 2,6 milioane de euro, o sumă deloc de neglijat. O parte din bani au ajuns deja la institutele medicale care aveau nevoie de aparatură în această perioadă, precum mult necesarele ventilatoare.

Unde și ce echipamente vor ajunge zilele următoare

Fundația Mereu Aproape a semnat contracte cu cinci producători plătind un avans pentru echiparea a două statții ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, respectiv Spitalul de Urgență din Timișoara.

Cele 60 de ventilatoare cumpărate din banii strânși la teledon au costat în jur de 770.000 de euro. Pe lângă asta, se vor mai cumpăra și zece mii de măști, 2.000 de viziere de protecție și 1.000 de teste rapide. Acestea vor ajunge la Secția de Neomatologie a Spitalului Județean Suceava, cel mai lovit în aceste zile și la Institutul C.C. Iliescu din Capitală.

„Împreunã am strâns 2.627.219 Euro pânã acum. Din aceastã sumã, 1.809.000 Euro sunt deja alocaţi pentru 60 de ventilatoare şi pentru douã staţii ATI. Este mult mai uşoarã bãtãlia, când ştim cã avem în spate o ţarã. Este mesajul pe care toate cadrele medicale din România ne-au rugat sã vi-l transmitem!”, a declarat Alessandra Stoicescu după terminarea teledonului, la Antena 3.

Berecleanu a acuzat Antenele, unde a lucrat bună parte, că cere poporului bani pentru lucruri pe care trebuia să le facă statul. Comentariul ei a primit critici, dar și aprecieri.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×