Un val de aer cald va lovi România! ANM a emis prognoza meteo pentru două săptămâni

Dan Suta   
în Prognoza meteo
08/10/2019, 10:00
Un val de aer cald va lovi România! ANM a emis prognoza meteo pentru două săptămâni
Prognoza meteo pentru două săptămâni a fost actualizată. Sursa foto: adevărul.ro

Un val de aer cald va pătrunde în țara noastră, cel puțin asta reiese din prognoza meteo emisă de ANM pentru următoarele două săptămâni. În ultima vreme trăim mai multe anotimpuri de la o săptămână la alta ori chiar de la o zi la alta. Fenomenele meteo au devenit tot mai imprevizibile.

Prognoza meteo pe două săptămâni – Aer cald peste Românie: 26 de grade la mijlocul lui octombrie

Dacă săptămâna trecută am trecut de la 30 de grade la doar 13 de la o zi la alta, acum temperaturile vor face sens invers: vor urca din nou la maxime de 25-26, chiar și 27 de grade Celsius în cele mai sudice zone din țară. Meteorologii anunță vreme deosebit de frumoasă pentru următoarele 14 zile, cu valori peste normalul acestei perioade.

Astfel că, de miercuri după amiaza, în sud-vestul, sudul și sud-estul României vremea se va ameliora considerabil, anunță specialiștii ANM. Astfel că, în următoarele săptămâni, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vom avea vreme specifică sfârșitului de mai, conform prognozei actualizate.

prognoza meteo două săptămâni
Vor fi până la 26 de grade Celsius în sudul României. Sursa foto: Radio România Actualități

Vreme specifică perioadei la munte și în nordul țării

În nord și nord-vest temperaturile vor fi ceva mai zgârcite, căci acolo se vor menține între 10 și 15 grade Celsius. „Ce avem în ultimul timp depăşeşte ca amploare fluctuaţiile obişnuite (…) şi aţi văzut că am avut o parte din ţară vară, când în partea cealaltă temperaturile deja mergeau spre sfârşitul toamnei”, a declarat meteorologul Roxana Bojariu la TVR.

Fulguielile nu vor dispărea însă dacă ne referim la crestele montane din Carpații Meridionali și Orientali. La munte, temperaturile nu vor sări de 15 grade Celsius, în cele mai bune zile din punct de vedere termic. Pe vârfurile montane se vor înregistra până pe 22 octombrie maxime de 9-10 grade Celsius, cu zile fluctuante.

Condițiile de ceață se vor menține și în perioada următoare în speciale în Maramureș și Sătmar, dar și în Bucovina ori centrul Transilvaniei. Până miercurea viitoare, în Capitală vom avea zile senine cu scurte intervale ploioase. Temperaturile vor fi, în timpul zilei, de 23 până la 26 de grade Celsius, la fel și în localitățile din Lunca Dunării.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×