Iarnă în toată regula în România. Ninsori abundente pe Transfăgărășan și pe Masivul Postăvaru – FOTO/ VIDEO

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 11:26
Iarnă în toată regula în România. Ninsori abundente pe Transfăgărășan și pe Masivul Postăvaru – FOTO/ VIDEO GALERIE FOTO
Ninsori abundente pe Transfăgărășan. Imagine din aer. Sursa foto: Digi24.ro

Este iarnă în toată regula în România. A nins ca într-o banală zi de decembrie pe crestele înalte ale munților din județele Brașov, Sibiu și Harghita. S-au înregistrat ninsori abundente pe Transfărăgărășan și pe Masivul Postăvaru, iar fenomenele specifice iernii vor continua în următoarele ore și zile.

Ninsori pe Transfăgărășan și pe Masivul Postăvaru. Peisaje de basm la munte

A căzut atât de multă zăpadă în anumite zone încât drumarii au fost nevoiți să intervină cu utilajele de deszăpezire, în special pe Transfăgărășan, în județul Sibiu. Peisajul alb, specific lunilor decembrie și ianuarie a putut fi admirat și de trecătorii de pe Transalpina. Pe DN7C, DN12C, DN13A și DN13B se circulă și la această oră în condiții de iarnă, iar șoferii sunt avertizați de poliție să nu pornească la drum fără anvelope speciale, căci riscă amenzi uriașe.

„În acest moment se circulă în condiții de iarnă pe DN 7C – Transfăgărășan, în județul Sibiu, respectiv pe DN 12C, DN 13A și DN 13B, în județul Harghita”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP), Robert Elekes, scrie digi24.ro.

Vremea se încălzește de joi: 24 de grade în sud

Între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în județul Sibiu, s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 5 centimetri, după ce azi noapte a nins viscolit în zonă. Vremea va continua să fie deosebit de rece în zilele următoare. Abia de joi, conform meteorologilor ANM, vremea va fi mai plăcută, cu temperaturi apropiate de 20 de grade în majoritatea regiunilor.

De joi, 10 octombrie, temperaturile vor urca din nou la 20 până la 24 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în regiunile sudice și sud-vestice, în Câmpia Bărăganului și Lunca Dunării. Cald va fi și în Banat și Crișana la sfârșitul acestei săptămâni.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×