Beculețe de Crăciun la Mioveni, la început de octombrie. Vremea s-a răcit brusc, iar în multe locuri ninge viscolit

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
04/10/2019, 20:14
Beculețe de Crăciun la Mioveni, la început de octombrie. Vremea s-a răcit brusc, iar în multe locuri ninge viscolit
Imagine din arhivă cu beculețele de Crăciun din Mioveni. Sursa foto: universulargeșean.ro

S-a instalat iarna în ultimele ore în România, iar într-o localitate s-a furat startul pentru aprinderea beculețelor de Crăciun. Primăria din Mioveni a aprins luminițile la început de octombrie, cu două luni înainte de luna decembrie când orașele se împodobesc pentru sărbătorile de iarnă.

A venit iarna în multe zone din țară

Valul de aer polar a adus vreme extrem de rece în România. În mai toată țara a plouat, iar în regiunile de deal și podiș s-au înregistrat precipitații mixte. Mai mult, la munte, în Bucovina și pe Transalpina a nins abundent, ca într-o banală zi de iarnă.

Frigul va persista în România în acest weekend, iar temperaturile vor fi de maximum 15-16 grade în vestul și sud-vestul teritoriului. Oamenii au aprins deja focul în sobe, iar la Întorsura Buzăului, una din localitățile unde este cel mai frig, au fost doar 8 grade Celsius.

ninsoare
Imagini de poveste surprinse de o dronă. Azi, Munții Rarău. Sursa foto: observator.tv

Beculețe de Crăciun la Mioveni: „Am furat un pic startul”

Termometrele indicau -1 grad pe Vârful Omu, în Bucegi, însă aceasta s-a simțit ca -15 grade, conform meteorologilor, scrie știrileprotv.ro. În localitatea Mioveni din județul Argeș, nu doar că vremea a început să semene a iarnă, dar municipalitatea s-a gândit că această răcire este numai bună pentru a da drumul… decorațiunilor de Crăciun!

„Am furat un pic startul, în ce sens, noi ne folosim de ornamentele luminoase pe care le avem din anii trecuți, ornamente care trebuiesc recondiționate. Vorbim de sute de mii de beculețe, peste 60 de km de aceste ornamente”, a declarat Andrei Ștefan, administratorul SC Servicii Edilitare Mioveni pentru PRO TV.

Temperaturile vor fi în creștere începând de marți, 8 octombrie. Săptămâna viitoare, după aceste zile friguroase, termometrele vor indica din nou temperaturi de 20 până la 23 de grade Celsius, iar în lunca Dunării sunt așteptate chiar și 26-27 de grade.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×