Un tren de călători a luat foc în Pakistan: 73 de oameni au murit în urma incendiului de pe șine – VIDEO

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
31/10/2019, 08:57
Un tren de călători a luat foc în Pakistan: 73 de oameni au murit în urma incendiului de pe șine – VIDEO
Un incendiu a cuprins un tren de călători în Pakistan. Sursa foto: actualidad.rt.com

Un tren de călători a luat foc în Pakistan, iar bilanțul este sumbru: 73 de persoane au murit în urma incendiului care a izbucnit pe șine și alte 40 de persoane au fost grav rănite în urma acestei tragedii. Inițial, autoritățile au confirmat moartea a 62 de persoane, însă au revenit la scurt timp cu un bilanț actualizat, susținând că este vorba despre 65 de morți. Despre identitatea celor decedați, polițiștii și procurorii pakistanezii nu au făcut încă declarații, ci vor aștepta după prelevarea de probe ADN.

Un tren de călători a ars ca o torță în Pakistan: 73 de morți

Incendiul s-a produs pe calea ferată și a cuprins un tren de pasageri care circula pe ruta KarachiLahore, în sud-estul statului asiatic. Ministrul pakistanez pentru căile ferate, Shaikh Rashid a declarat pentru presă că se investighează ce ar fi putut declanșa explozia care a produs incendiul, o primă informație căpătând tot mai multă credibilitate, și anume o butelie de gaz se afla înăuntru. Autoritățile vor să afle cum a ajuns acea butelie acolo, având în vedere că legea interzice asta.

În urma exploziei declanșată, aparent, de butelie, trei vagoane au fost mistuite de flăcări, iar cei care au vrut să se salveze au sărit din tren în timpul mersului. Unii au scăpat cu viață, alții au murit, în timp ce mulți se zbat între viață și moarte și în aceste clipe.

Ipoteza unui atentat terorist, exclusă, deocamdată

La operațiunea de salvare a pasagerilor a fost trimisă inclusiv armata pakistaneză, după ce premierul a fost informat că situația este una deosebit de gravă. Nu este exclus să se fi produs un atentat terorist, însă deocamdată este exclusă din punct de vedere oficial această ipoteză și se merge pe ideea unei explozii produse din greșeală.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×