Peste 1.6 milioane de mașini BMW sunt expuse riscului de explozie. Toți șoferii sunt în pericol iminent!

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
02/03/2019, 17:50
Peste 1.6 milioane de mașini BMW sunt expuse riscului de explozie. Toți șoferii sunt în pericol iminent! GALERIE FOTO
Peste 1.6 milioane de mașini BMW sunt expuse riscului de explozie

Peste 1.6 milioane de mașini BMW sunt expuse riscului de explozie, iar șoferii sunt în pericol iminent! Deși există un risc real ca autoturismele să ia foc din cauza lichidului de răcire inflamabil care se scurge pe sistemul de evacuare care este foarte încins și amplasat lângă motor, BMW a informat doar jumătate dintre șoferi cu privire la riscurile la care se expun atunci când urcă la volan.

Peste 1.6 milioane de mașini BMW sunt expuse riscului de explozie

BMW a anunțat, în luna octombrie a anului trecut, că va anunța toți șoferii care le conduc modelele că acestea sunt supuse riscului de explozie. Cu toate acestea, doar jumătate dintre șoferi au fost anunțați până în prezent. La nivel mondial sunt afectate 1,6 milioane de mașini BMW care au probleme cu lichidul de răcire, care este inflamabil și se scurge direct pe sistemul de evacuare foarte încins. Constructorul german este acuzat că nu gestionează cum trebuie situația și a fost deja dat în judecată în Coreea de Sud.

„Este de-a dreptul revoltător. BMW nu a reușit să recheme în service suficiente autoturisme care prezintă această problemă. Îi voi scrie secretarului de stat în Transporturi pentru a găsi soluțiile pe care trebuie să le luăm. Sper ca cei din Comitetul Transporturilor să priveacă acest caz ca fiind unul care pune în pericol viața și integritatea fizică a cetățenilor”, a declarat Graham Stringer, deputat în Parlamentul Britanic.

BMW a fost dată în judecată în Coreea de Sud
BMW a fost dată în judecată în Coreea de Sud

Toți șoferii sunt în pericol iminent

BMW a mai întâmpinat și alte probleme anul trecut, când a rechemat în service 300.000 de mașini care prezentau probleme la sistemul de aer condiționat, probleme care ar fi putut produce în cele din urmă aprinderea autoturismelor. Noile probleme sunt legate de lichidul de răcire care este inflamabil și poate produce o explozie. 12 modele BMW prezintă această problemă în prezent.

Reprezentanții BMW au anunțat că în Marea Britanie vor rechema în service 268.000 de mașini, dar au reușit să facă acest lucru doar pentru 130.000 de autoturisme. Modelele afectate sunt Seria 1, 2, 3, 4, 5, 6 și 7, X1, X3, X4, X5 și SUV-urile X6.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×