Un tânăr fotbalist s-a speriat atunci când a văzut că nu mai putea să alerge pe teren. Medicii i-au dat o veste devastatoare. Are doar 19 ani

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/10/2019, 13:29
Un tânăr fotbalist s-a speriat atunci când a văzut că nu mai putea să alerge pe teren. Medicii i-au dat o veste devastatoare. Are doar 19 ani GALERIE FOTO
Tânăr fotbalist diagnosticat cu cancer. Sursa foto: antena3.ro

Tânăr fotbalist diagnosticat cu cancer! Un tânăr de doar 19 ani care visa să devănă fotbalist trece acum prin momente cumplite, după ce a fost diagnosticat cu o boală foarte gravă, care mai că l-a țintuit la pat. Așteaptă un transplant, care nu se știe dacă va veni vreodată. Este compatibil cu un cetățean croat, care însă nu prea ar vrea să-l scape de la moarte pe tânărul român.

Tânăr fotbalist diagnosticat cu cancer

Îl cheamă Ciprian, are 19 ani, pasiunea lui este fotbalul, dar suferă de cancer. Până acum câteva luni Ciprian era un tânăr normal, care visa să devină un mare fotbalist. Dar, într-o zi, s-a simțit rău. Când a ajuns la doctor, a primit un diagnostic crunt. Acum, aflat pe un pat de spital, speră doar că într-o zi va primi un semn de la un posibil donator care ar putea să-i salveze viața.

„De atunci a trebui să renunţ la şcoală, nu am mai putut din cauza bolii. Am început tratamentul“, spune Ciprian, şi adaugă înghiţind în sec „dar cel mai greu a fost cu fotbalul, să ştiţi“.

Tânăr fotbalist diagnosticat cu cancer
Tânăr fotbalist diagnosticat cu cancer. Sursa foto: editiadedimineata.ro

Singura șansă de viață a lui Ciprian se află în Croația

Ciprian era o tânăra speranță a clubului de juniori din Paşcani şi visa să ajungă mai departe cu pasiunea lui. „Pur şi simplu nu mai puteam alerga pe teren. Şi mai târziu nici pe margine nu m-au mai lăsat“, spune băiatul pentru Ziarul de Iași.

Băiatul este trecut pe lista de transplant, iar cei de la Registrul donatorilor voluntari de celule stem au început să caute o șansă la viață pentru el, însă nu s-a găsit niciun rezultat în România. „S-a găsit un singur donator din milioanele care există, dar în Croaţia, care însă nu a putut fi contactat imediat. După ce a fost în sfârşit contactat, nu este nici acum clar dacă vrea sau nu să doneze pentru băiat“, adaugă medicul Angela Dăscălescu.

De atunci şi până acum au trecut 10 luni, iar Ciprian ar trebui să facă din nou chimioterapie. I-a fost foarte rău la ședințele de chimioterapie. I-a căzut părul și s-a simțit îngrozitor. Viitorul sună sumbru pentru el, iar el știe ce înseamnă şi este extrem de speriat. „Nu mă gândesc decât la ai mei, la prin ce trec ei. Şi nu mai vreau“, spune încet băiatul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×