Un spital din România cere urgent personal şi medicamente: „Dacă nu primim ajutor, nu vom rezista mult”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 17:53
Un spital din România cere urgent personal şi medicamente: „Dacă nu primim ajutor, nu vom rezista mult”
Un spital din România cere urgent personal şi medicamente: "Dacă nu primim ajutor, nu vom rezista mult" SURSA FOTO: spitalul-radauti.ro

Spitalul Municipal Rădăuţi  are nevoie urgent de personal, materiale sanitare şi medicamente după ce a devenit unitate de suport pentru cazurile de coronavirus.

Un spital din România cere urgent personal şi medicamente: „Dacă nu primim ajutor, nu vom rezista mult”

Managerul unităţii a făcut un apel pentru către autorităţi: „Dacă nu primim ajutor, nu vom rezista mult”, a spus managerul Traian Andronachi, citat de Mediafax.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Managerul Spitalului Municipal Rădăuţi a declarat că la unele cazuri trimise la unitate este nevoie de personal de specialitate pe care spitalul nu îl are în acest moment:

„Dacă nu vom primi rapid ajutor este extrem de clar că nu vom rezista mult. Iar deschiderea UPU Suceava nu reprezintă o soluţie favorabilă atât timp cât nu este susţinută de secţiile necesare funcţionării, în condiţiile în care cele mai multe cazuri sunt direcţionate la noi, la Rădăuţi.

Mai mult, pentru unele cazuri care sunt trimise la noi nu avem personal de specialitate. Am mai avut aproape 48 de ore şi ajutorul unor medici de la Iaşi, dar prin deschiderea UPU Suceava aceştia au plecat acolo, iar acest lucru pune o presiune şi mai mare pe cadrele medicale de la Rădăuţi”, a explicat managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronachi.

„Am primit 25 de măscuțe de la statul roman… 25, nu 25 de mii”

Spitalul Municipal Rădăuţi are 460 de paturi, iar dacă va prelua şi pacienţii de la Suceava ar însemna un plus de 1200 de paturi, plus bani şi personal suplimentar angajat:

„Nu ne este ruşine sa spunem adevărul şi sa solicitam sprijin de la populaţie atât timp cât sprijinul solicitat de la Consiliul Judeţean, DSP, MS, adică autorităţi ale statului în subordinea guvernului, sprijin solicitat prin adrese ca s-a în GALBENIT faxul (ca e urgenta şi nu trimitem cu posta), nu au primit niciun răspuns pana astăzi, 29 martie 2020, h 13.20..

Ba, era sa uit, am primit 25 de măscuțe de la statul roman… 25, nu 25 de mii”, a adăugat managerul spitalului într-un mesaj publicat pe Facebook.

În România există în acest moment 1760 de cazuri confirmate de coronavirus. Dintre aceştia, 40 şi-au pierdut viaţa din cauza infectării cu COVID-19. Duminică s-a înregistrat cea mai mare creştere, 308 noi cazuri de coronavirus.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×