Un român, erou în Toscana! Și-a riscat viața și a salvat o femeie de 85 de ani dintr-un incendiu

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/12/2019, 10:54
Un român, erou în Toscana! Și-a riscat viața și a salvat o femeie de 85 de ani dintr-un incendiu GALERIE FOTO
Fiul bătrânei îi mulțumește românului. Sursa foto - facebook

Un român a ajuns erou în regiunea Toscana din Italia! Micuța comunitate din orășelul Cerbaia a fost zguduită zilele trecute de o adevărată tragedie. Cu toate acestea, un bărbat și-a riscat viața și a intrat într-o casă cuprinsă de un incendiu, pentru a salva o femeie.

Un român, erou în Toscana!

Bătrâna în vârstă de 85 de ani era în pat când a focul a cuprins întreaga casă. Ionisim Munteanu, un român aflat la muncă în Italia și care locuia în același imobil, a auzit strigătele femeii și nu a ezitat o clipă.

Acesta a intrat în casă și a reușit să o salveze pe femeie din calea flăcărilor, unele care deveneau din ce în ce mai mari și mai mpericuloase. „Mulțumesc că mi-ai salvat mama! Nu voi înceta vreodată să-i mulțumesc”, a spus Alessio Guarducci, fiul bătrânei pentru Gazeta Românească.

Și-a riscat viața și a salvat o femeie de 85 de ani dintr-un incendiu

“Ieri seara (marți 3 decembrie, n.r.), la ora 19.00, am fost să o vizitez acasă, era bine și nimeni nu se gândea ce avea să urmeze”. Mama lui Alessio era în pat când a izbucnit incendiul.

Își amintește că a auzit un zgomot, apoi miros de ars, și în fine, vecinul român, Ionisim Munteanu, care a scos-o din camera plină de fum. Incendiul a pornit din apartamentul bătrânei, pompierii cercetează cauzele.

Femeia a suferit arsuri de gradul 3 la față și de gradul 2 la mâini. Condițiile sale nu sunt grave. Rănit în incendiu a fost și I.G., 49 ani, român din imobil, dar condițiile sale se îmbunătățesc. Ionisim Munteanu, eroul român care a salvat-o pe femeie, a povestit cum a acționat. Locuiește cu soția și cei doi copii în același imobil în care a izbucnit incendiul.

“Locuiesc cu familia lângă casa doamnei – a declarat el – eram deja în pat când am auzit un zgomot în jurul orei 2110 pm. La scurt timp după ce am auzit strigând “Arde, arde”, m-am ridicat și am avut doar timp să-mi pun pantalonii și, cu picioarele goale, am ieșit afară “, a spus acesta

“Fumul ieșea de sub ușa doamnei – a continuat Ionisim – nu știu cum, dar am reușit să deschid ușa și m-am târât înăuntru. Am găsit-o pe femeie pe podea sprijinită de perete. Avea căști pe cap, probabil că se uita la televizor, er arsă pe față, am reușit să o scot, fiind preluată de personalul ambulanței”, a mai precizat

După ce a salvat-o pe bătrână, a revenit acasă la el, le-a acoperit copiilor și soției fețele cu prosoape, și i-a ajutat să iasă pe fereastră, pe o scară pe care a pus-o pe exterior, în curtea casei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×