Un român, autorul unui atentat și ucigașul a 3 persoane, în Barcelona. Tânărul de 29 de ani a fost prins

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
25/01/2020, 21:13
Un român, autorul unui atentat și ucigașul a 3 persoane, în Barcelona. Tânărul de 29 de ani a fost prins
Un român de 29 de ani este acuzat de 3 crime, 2 tâlhării și un incendiu, în Barcelona. Sursa foto: occidentul-romanesc.com

Un român născut în Suedia și stabilit de ani buni în Spania a produs teroare printre locuitorii din Barcelona. John Muşetescu Werber în vârstă de 29 de ani a pus pe jar autoritățile după ce a încercat să comită un atentat și a omorât 3 persoane.

Un român, principalul suspect în cazul a trei crime, 2 tâlhării și un incendiu, în Barcelona

John Muşetescu Werberg este un tânăr de numai 29 de ani care are dublă cetățenie: română și suedeză. Tânărul s-a mutat în capitala Cataloniei la vârsta de 21 de ani pentru a studia la Facultatea de Drept, dar pe 23 ianuarie 2020, s-a tarnsformat dintr-o persoană normală într-un criminal și un agresor periculos.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cetățeanul român a pus pe jar poliția catalană după ce în decurs de numai o oră a comis 3 crime, 2 tâlhării și a provocat un incendiu la o casă. „60 de minute de groază în cartierul Ciutat Vella”, notează publicaţia spaniolă Cronica Global. În plus, tânărul este acuzat de autoritățile din Barcelona că a pus la cale și un atentat.

Cine sunt victimele atacatorului român din Barcelona

Autoritățile catalane au prezentat firul evenimentelor și au declarat că prima persoană pe care a omorât-o tânărul român de 29 de ani a fost un bărbat. David Caminada a fost înjunghiat, iar mai apoi John Muşetescu a ucis o femeie în vârstă de 77 de ani pe nume Rosa, pe strada de l’Arc de Sant Vicenç.

Inculpatul nu s-a oprit aici și a intrat într-un apartament de pe strada Portal Nou unde a mai omorât un bărbat. Înainte de a ieși din locuință românul a incendiat casa, iar victima a fost descoperită de polițiști cu o pungă de plastic pe cap.

Totodată, cetățeanul român mai este acuzat și de o tentativă de omor într-un magazin de încălţăminte de pe strada Bisbe şi de furtul unei motociclete. Polițiștii l-au arestat în cele din urmă pe Mușatescu în Plaza de Sant Jaume asupra lui găsindu-se mai multe bunuri care-l incriminează pentru faptele odioase comise.

Care este motivul pentru care John Mușatescu a recurs la crimă

Surse din interiorul anchetei au dezvăluit că John Mușatescu ducea un trai decent în Barcelona și nu îi lipsea absolut nimic, prin urmare este exclusă varianta conform căreia tânărul a recurs la crime și tâlhării pentru a face rost de bani.

Românul a fost audiat ore bune de anchetatorii catalani care încearcă să afle motivul pentru care Mușatescu a recurs la aceste gesturi necugetate. În plus, anchetatorii au dovezi solide care îl incriminează printre care se numără cărțile de identitate și cardurile de credit ale femeii de 77 de ani și un cuțit.

De asemenea, anchetatorii Diviziei de Investigaţii Criminale a Mossos d’Esquadra au făcut legătura şi cu celelalte evenimente produse în zonă și tânărul a fost pus sub acuzare nu numai pentru crimă, ci și pentru tâlhărie, incendiere, precum și pentru un atentat despre care poliţiştii spanioli nu au oferit încă detalii.

 

 

Închide ×