Un român a fost rănit în explozia din Bologna! Imagini terifiante din Italia!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/08/2018, 14:48
Un român a fost rănit în explozia din Bologna! Imagini terifiante din Italia!
Roman ranit in explozia de la Bologna, din Italia!

Un cetățean român a fost rănit în explozia care a avut loc lângă un aeroport din Italia! Bărbatul se afla într-un TIR, în apropiere de cisterna care a explodat ieri în apropiere de aeroportul din orașul italian Bologna. În total, doi oameni au murit și aproape 70 au fost răniți în explozia de pe autostrada A14, din apropierea aeroportului din Bologna, în Italia.

”Potrivit informațiilor preliminare furnizate de către autoritățile italiene și confirmate ulterior de către personalul consular, șoferul unui TIR staționat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetățean român rezident în Italia.

Citește și Explozie într-o mină de aur din Roșia Montană! Ambulanțele au ajuns la fața locului! 

Citește și Explozie cu răniți într-un troleibuz din Brașov! Scenele au fost de groază! 

Românul rănit în explozia de la Bologna a fost externat

Acesta a reușit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetățeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanții oficiului consular”, arată consualtul român din orașul italian, potrivit unui comunicat.

Până în acest moment, autoritățile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetățeni români afectați de explozia provocată luni, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

Reamintim că orașul italian Bologna a fost zguduit, luni, de o explozie puternică. O cisternă încărcată cu GPL a sărit în aer pe autostrada A14, în apropiere de aeroport, după ce s-a izbit puternic de o autoutilitară care transporta mai multe autoturisme. Două persoane au murit și alte zeci au fost rănite, în urma deflagrației. Totodată, explozia a fost atât de puternică încât unda de șoc a spart geamurile clădirilor aflate în apropiere.

Momentul terifiant al exploziei a fost filmat de un şofer aflat pe autostradă. Deflagraţia s-a produs în cartierul Borgo Panigale, aflat în apropierea aeroportului din Bologna. Cerul s-a făcut negru ca noaptea. Aceste imagini, difuzate de pompieri, arată cum o coloană de fum se ridică deasupra camionului

Forţa exploziei a fost alimentată de material inflamabil, aflat la bordul cisternei. Iar efectele se văd cel mai bine în distrugerile pe care le-a provocat pe o porţiune a pasarelei, care s-a surpat. Maşinile aflate în parcarea de sub pod au fost şi ele cuprinse de flăcări.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×