Un puști din Dâmbovița își construiește singur o casă. Povestea lui Georgică în România stării de urgență

Dan Suta   
în Stiri mondene
14/04/2020, 16:48
Un puști din Dâmbovița își construiește singur o casă. Povestea lui Georgică în România stării de urgență
Georgică, un puști din Dâmbovița, și-a luat inima în piept și s-a apucat să construiască o casă pentru familia lui. Sursa foto: libertatea.ro

Un puști de doar 16 ani din județul Dâmbovița își construiește singur o casă de când a început criza coronavirusului la noi. Starea de urgență pentru Georgică presupune clădirea unui cămin al lui, în timp ce foarte mulți români stau în casele lor.

Georgică își face casă la doar 16 ani, ajutat din când în când doar de doi tovarăși de vârsta lui

Adolescentul locuiește în satul Cocani, acolo unde, cu mâinile goale, fără să ceară ajutor de la nimeni, a început să-și facă o casă, un locșor al lui unde să trăiască, unde să pună capul seara când se duce la culcare.

Reporterii de la Libertatea l-au descoperit recent pe Georgică, un băiat învățat de mic cu greul, care pentru a-și ajuta familia muncea și pentru 2 lei cu ziua prin sat.

Acesta provine dintr-o familie numeroasă, cu 12 frați, el fiind cel mai mic. Toți frații s-au stabilit la casele lor, iar acum a venit rândul lui să demonstreze că poate răzbi în viață.

Mama băiatului are probleme cardiace, iar tatăl suferise un atac vascular

Părinții lui, Geta și Marian, nu mai sunt în forță să-l ajute, iar tatăl băiatului e nevoit să stea mai mult în casă după ce a suferit un atac vascular cerebral.

Una din surorile puștiului, Iuliana, măritată la casa ei în sat, spune că Georgică regretă acum că nu a mers la școală, dar că timpul nu e pierdut.

Proiectul casei l-a făcut cumnatul puștiului, soțul Iulianei. Băiatul mai are parte din când în când de ajutor, și nu de la vreunul dintre frați, ci de la cei mai buni prieteni, Victor și Ionuț.

Situația în care se află familia lui Georgică este una proastă din punct de vedere financiar. Niciunul dintre părinți nu beneficiază de pensie, iar mama lui are, pe lângă lipsuri mari de bani și probleme cardiace.

„Odată mi-a venit ajutorul şi când m-am dus la spital să-l fac din nou, că sunt cardiacă, sunt cu inima, cu diabetul, cei de la primărie mi-au zis: cum să-l facă? Să mă duc la zile, să muncesc. Să mă duc să fac zile, cum face lumea pe drumuri. Păi, eu pot să mă duc să stau în soare, să fac zile? Nu pot. Şi nu m-am dus”, a mărturisit îndurerată doamna Geta pentru Libertatea.

Puștiul poate fi ajutat de românii cu inimă mare la oricare din următoarele conturi: RO64RNCB0591123278690001 (LEI), respectiv RO37RNCB0591123278690002 cu precizarea „pentru Georgică Ștefan”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×