Un preot din Republica Moldova dă o lecție Bisericii Ortodoxe. A anulat toate taxele pentru credincioși: „Fiecare om are nevoile sale”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
21/10/2019, 13:14
Un preot din Republica Moldova dă o lecție Bisericii Ortodoxe. A anulat toate taxele pentru credincioși: „Fiecare om are nevoile sale”
Un preot din Republica Moldova nu va mai lua taxe de la enoriași. Sursa foto: sevedetot.ro

Un preot din Republica Moldova dă o lecție Bisericii Ortodoxe. Parohul Ioan Graur din raionul Șoldănești a anulat toate taxele bisericești spunând că banul nu are nicio legătură cu harul divin cu care preoții trebuie să slujească în biserică. Părintele Graur oficiază slujbe în satul Mihuleni care se află peste Prut și spune că nu va mai percepe niciun leu niciunui credincios pentru că ar însemna să nu își mai facă treaba așa cum crede că Dumnezeu ar vrea.

Un preot din Republica Moldova nu va mai percepe taxe bisericești

Preotul face notă discordantă și uimește pe toată lumea prin gestul său. Acesta susține că „acolo unde este taxă, nu mai este har”. Totodată, parohul mai precizează că oamenii au nevoile lor, lucrurile pe care trebuie să dea bani pentru a supraviețui, iar taxele bisericești nu au niciun sens dacă privim Biserica drept casa lui Dumnezeu și nu un centru bancar.

Preotul a spus că dacă există persoane care vor să dea niște bani Bisericii, acestea vor fi folosite pentru întreținerea lăcașului de cult. „Cine vine pentru un eveniment mai special și vrea să lase o taxă anumită, o folosim pentru întreținerea bisericii. În biserică la noi nu se făcuse reparație de 20 de ani, iar de când am venit la parohie, cu ajutorul prietenilor mei de peste hotare, cu forțele proprii și cu ajutorul enoriașilor, am reușit să reparăm și să aducem biserica într-o stare mai bună”, a declarat preotul Ioan Graur, conform știriactuale.net.

preot republica moldova
Preotul Ioan Graur a spus că acolo unde este taxă, nu este har. Sursa foto: tv8.md

„Eu nu pot să-mi permit să le spun plătiți-mă pentru asta sau asta”

„Fiecare om are nevoile sale: care are copii de întreținut, care bătrâni, care nu are loc de muncă sau alte griji, eu nu pot să-mi permit să le spun plătiți-mi pentru asta sau asta. Eu încerc cu puterile mele să fac totul”, mai spune parohul care a cucerit Internetul cu lecțiile sale de viață și mai ales cu viziunea sa.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×