Un preot din Prahova i-a chemat enoriași în biserici: ”Măcar 100 să fim mâine la fiecare biserică”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 10:24
Un preot din Prahova i-a chemat enoriași în biserici: ”Măcar 100 să fim mâine la fiecare biserică”
Un preot din județul Prahova i-a chemat enoriași în biserici pentru slujba de duminică, deoarece aceasta va fi ultima cu public până la încetarea pandemiei de coronavirus

Un preot din județul Prahova i-a chemat enoriași în biserici pentru slujba de duminică, deoarece aceasta va fi ultima cu public până la încetarea pandemiei de coronavirus.

Un preot din Prahova i-a chemat enoriași în biserici

Mesajul preotului din Prahova care i-a chemat pe enoriași la biserici a venit la scurt timp după ce ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că slujbele vor fi oficiate fără public și pot fi transmise în mass-media sau online, iar ordinul intră în vigoare după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Conform Antena 3, preotul Ioan Arion le-a cerut enoriașilor să meargă în această duminică la biserici, deoarece va fi ultima posibilitate de a asculta slujbele în lăcașurile sfinte până la încheierea crizei create de coronavirus.

”Doamne ajută, dragii și iubiții mei credincioși! Ați auzit mai devreme ordonanța militară. Haideți, mâine (n.r. – duminică) să fim 100 credincioși, la Sfânta Liturghie! Când vom mai putea să fim atâția, nu știm! Așa că măcar 100 să fim mâine la fiecare biserică! Eu vă aștept cu multă dragoste, la biserica mea, la Scăieni! SUS INIMILE! Doamne ajută!”, este mesajul postat de preot pe pagina de Facebook.

Preotul a șters mesajul

Oamenii s-au arătat indignați de mesajul transmis de omul bisericii pe rețelele de socializare și au început să-i comenteze postarea. Văzând că cele mai multe dintre răspunsuri nu sunt de partea sa, preotul Ioan Arion a decis să șteargă mesajul.

Lucrurile se complică în România și situații care până mai ieri păreau de neconceput devin realitate. Astfel, trebuie să știi ce anume nu mai ai voie să faci de duminică, ora 22:00 încolo, dată de la care intră în vigoare noile reglemntări.

Pe lângă închiderea mall-urilor și dentiștilor, cea mai importantă măsură reglementează modul în care românii, un popor profund religios, vor putea să ia parte la activitățile bisericești în apropiere de sărbătoarea Paștelui. Așadar, drepturile cetățenilor de a participa la slujbele bisericești vor fi îngrădite radical.

Cei care au programate nunți, botezuri sau care au fost loviți de soartă și au nevoie de o slujbă de înhumare, vor fi restricionați la un maximum de 8 persoane participante.

Cel mai interesant aspect al legii îl reprezintă paragraful care reglementează modul în care se vor  face slujbe de astăzi înainte: online sau prin intermediul mass-media. Bisericile vor fi închise, deși până acum erau permise slujbele în aer liber cu maximum 100 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×