Prognoza meteo. Un nou val de aer polar pune stăpânire pe România. Unde sunt aşteptate ninsori

Daniel Scripcaru  
înPrognoza meteo
29/03/2020, 12:38
Prognoza meteo. Un nou val de aer polar pune stăpânire pe România. Unde sunt aşteptate ninsori
Un nou val de aer polar pune stăpânire pe România. Sursa foto: profimediaimages.ro

Un val de aer polar va pune din nou stăpânire pe România. Meteorologii au anunţat vreme rece, începând de marţi, în majoritatea regiunilor a ţării.

Un nou val de aer polar se instalează în România

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), duminică, 29 martie, în ţară, vremea se menţine mai caldă decât în mod obişnuit pentru perioada calandaristică ăn care ne aflăm, astfel că temperaturile maxime se încadrează între 11 şi 19 grade Celsius, iar minimele între 0 şi 10 grade Celsius.

Potrivit prognozei meteo, cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse se vor semnala ploi pe timp de zi, cu o probabilitate mai mare în regiunile vestice şi sud-vestice precum şi la munte: Spre sfârşitul intervalului ploile vor ajunge şi în zonele cele nord-vestice. Precipitaţiile vor avea carcter de aversă şi este posibil să fie însoţite de descărcări electrice.

În ce zone din ţară vin ninsorile

De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări ziua în zonele montane şi pe arii restrânse în estul României, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor situa între 13 şi 18 grade Celsius, iar cele minime vor fluctua între -3 şi 7 grade Celsius, uşor mai ridicate pe litoral. În Capitală, temperaturile se vor menţine uşor mai crescute decât cele normale la această dată, cu o maximă de 16-17 grade Celsius o minimă de 5-6 grade Celsius. Cerul va fi parţial înnorat, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Luni, 30 martie, valul de aer polar va ajunge în vestul României, centru şi nord, iar în restul ţării temperaturile vor fi comparabile cu cele din ziua anterioară, adică vor continua să fie mai mari decât cele normale pentru această dată.

Meteorologii avertizează că înnorările se vor accentua treptat şi temporar vor fi ploi, local în regiunile din jumătatea nordică a României şi la munte. Din a doua parte a intervalului pe arii restrânse şi în restul zonelor.

Astfel, va ploua, iar noaptea cu precădere în Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei ploile se vor transforma la început în lapoviţă apoi în ninsoare. În zona montană, ziua precipitaţiile vor fi mixte, iar în cea de-a doua parte a intervalului va ninge.

Vântul va sufla cu intensificări temporare ziua în nord-est şi vest, iar noaptea în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 19 grade Celsius, iar cele minime între -3 şi 8 grade Celsius. În Bucureşti, vremea va fi în continuare mai caldă decât normal pentru perioada calandaristică în care ne situăm.

Cerul va fi variabil, cu înnorări din a doua parte a zilei când probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai accentuată. Vântul va sufla moderat şi slab.De asemenea, temperatura maximă va fi de 17-18 grade Ceslsius, iar cea minimă se va situa între de 5-7 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×