Un nou deces în Italia provocat de coronavirus. Boala a apărut în zone cu comunități românești mari

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/02/2020, 12:32
Un nou deces în Italia provocat de coronavirus. Boala a apărut în zone cu comunități românești mari
Turist străin la Roma purtând mască de protecție/ Foto: Hepta

Un alt doilea pacient infectat cu coronavirus a murit în Italia, potrivit agenției de presă ANSA, care citează surse medicale. Victima era o femeie din Milano (Lombardia), decesul ei survenind la câteva ore după moartea unui bărbat la Padova, în regiunea Veneto, transmite Reuters.

Șase cazuri grave

Numărul total al infecțiilor cu coronavirus din Italia este de 31, dintre care 10 cazuri au fost înregistrate astăzi.

Pe lângă cele două decese, șase cazuri sunt considerate foarte grave.

Îmbolnăvirile din Italia au survenit în nordul țării, unde sunt comunități mari de români. Astfel în Lombardia locuiescu circa 180.000 de români, potrivit Digi24.

Autoritățile italiene sunt îngrijorate de faptul că o parte dintre cei bolnavi nu au călătorit în China și nici nu au avut contacte cu persoane care au venit din țara asiatică, locul de origine al epidemiei.

Primul bolnav de coronavirus din Italia a fost în contact cu o persoană care fusese recent în China, însă analizele respectivei persoane au ieșit negative.

Restricții în 12 localități

În condițiile în care nu se știe cu exactitate traseul de răspândire  bolii, autoritățile au luat măsuri speciale de prevenire în 12 localități, restricțiile afectând 50.000 de oameni

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director-general al Organizației Mondiale a Sănătății, a avertizat că ”fereastra de oportunitate” pentru a ține sub control răspândirea coronavirusului este pe cale să se închidă. Avertismentul de la OMS survine pe fondul unor știri îngrijorătoare legate de manifestarea bolii și de noile focare apărute.

Fereastra de oportunitate devine tot mai îngustă, așa că trebuie să acționăm repede înainte să se închidă complet (…) Încă avem o șansă să o limităm,. Dacă nu vom reuși, dacă vom irosi această oportunitate, atunci vom avea o problemă cu adevărat serioasă”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×