Un nou cutremur în Puerto Rico, azi dimineață, cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter. Stare de urgență în această țară

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 11:56
Un nou cutremur în Puerto Rico, azi dimineață, cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter. Stare de urgență în această țară
Cutremur de 6,6 grade în Puerto Rico. Sursa foto: Google Maps

Un nou cutremur s-a produs în Puerto Rico azi dimineață, cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter, după cel de 5,8 produs ieri. Autoritățile din statul centramerican au decretat stare de urgență.

Un nou cutremur a zguduit statul Puerto Rico azi

Seismul de azi, 7 ianuarie 2020, a avut loc la ora 08.24 GMT, la 10 kilometri distanță de localitatea Indios.

Magnitudinea seismului a fost confirmată de Institutul de Geofizică al Statelor Unite (USGS).

Îngrijorare în America Centrală și de Nord din cauza valului de cutremure

Epicentul a fost stabilit la o adâncime de doar 7 kilometri, deci vorbim despre un cutremur extrem de grav, de suprafață.

Întrucât magnitudinea a fost una considerabilă, iar cutremurul a fost unul de suprafață, Centrul de avertizare pentru Tsunami în Pacific a alertat azi guvernele locale că este posibil ca valurile oceanului să lovească puternic coastele.

„A fost foarte puternic. Am auzit vibraţiile peste tot”, a declarat un martor al cutremurului, potrivit presei locale.

Cei care au simțit seismul spun că s-a simțit aproape 30 de secunde, acesta fiind unul din cele mai mari cutremure produse în ultimii ani în acest stat.

Cutremurul care a avut loc ieri, pe 6 ianuarie, de 5,8 pe Richter, a produs pagube materiale serioase și întreruperea energiei electrice în mai multe localități.

Puerto Rico este un stat insular din America, învecinat cu Republica Dominicană, cu o populație de peste 3 milioane de locuitori.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×