Un nou cutremur în Balcani! A avut loc în Bosnia, la 10 kilometri de suprafață

Un nou cutremur în Balcani! A avut loc în Bosnia, la 10 kilometri de suprafață GALERIE FOTO
Un cutremur a avut loc în Bosnia, la o lună după cel din Albania, care s-a soldat cu zeci de răniți *foto: twitter

Balcanii rămân la fel de agitați ca întotdeauna. Și dacă istoria și războaiele au avut mereu loc în zona noastră, se pare că peninsula balcanică a dezvoltat și un „lipici” pentru cutremure. Dacă vineri a avut loc un seism la granița dintre Albania și Grecia, acum și bosniecii au avut mari emoții în acest weekend.

Cutremur puternic în Bosnia și Herțegovina

Astfel, seismul care s-a simțit în Bosnia a fost unul destul de puternic, nu atât prin prisma magnitudinii, care a fost de 5,1 pe scara Richter, ci din pricina faptului că epicentrul cutremurului a avut loc relativ aproape de scoarța terestră, la numai 10 kilometri de suprafață.

Seismul, care ulterior a fost revizuit la o magnitudine de 4,8 pe scara Richter a avut loc la 81 de kilometri nord-vest de capitala Sarajevo și 60 de km SE de orașul de Banja Luka, care are o populație de peste 220.000 de locuitori. Cea mai apropiată așezare de acest seism a fost orășelul Turbe, care numără 5.000 de locuitori.

Un cutremur puternic a avut loc în Bosnia în acest weekend
Un cutremur puternic a avut loc în Bosnia în acest weekend *foto: EMSC

Balcanii, un nou „hotspot” pentru cutremure?

Cutremurul din Bosnia vine la doar 24 de ore după ce un seism de 5,2 grade pe scara Richter a avut loc la granița dintre Grecia și Albania. Cutremurul acesta s-a produs la doar 120 de kilometri de capitala Albaniei, Tirana.

De altfel, în septembrie, orașul a fost victima celui mai puternic cutremur din ultimii 20 de ani în Albania. Atunci un seism de 5,6 grade a sădit panică printre locuitorii din Tirana, după ce au fost înregistrate chiar și 20 de replici ale seismului!

Și în România au avut loc tot vineri nu mai puțin de cinci cutremure.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×